Security & Privacy

Adequate Incident Response essentieel bij digitale aanvallen

De afgelopen weken wordt het nieuws gedomineerd door verschillende gevallen van digitale aanvallen. De impact hiervan op deze organisaties en hun primaire processen is enorm. Zo konden studenten en medewerkers van de Universiteit Maastricht voor lange tijd niet bij het lesmateriaal, terwijl patiënten van het Medisch Centrum Leeuwarden hun eigen elektronisch dossier niet meer konden inzien. Deze incidenten laten andermaal zien dat adequate Incident Response onmisbaar is in het beperken van de impact op de organisatie en haar bedrijfsvoering.

Volgens Vincent Meijer, Group CISO van Ordina Benelux, is het voorkomen van een digitale aanval altijd beter dan genezen, maar in de praktijk is dit niet altijd mogelijk.

“Informatiebeveiliging is een infinite game. Dat houdt in dat het nooit voltooid is, maar een continu proces blijft binnen een organisatie. Er worden wereldwijd constant nieuwe kwetsbaarheden ontdekt in de hard- en software die verschillende organisaties gebruiken. Deze kwetsbaarheden kunnen vervolgens uitgebuit worden voordat er een oplossing beschikbaar is. Dit vraagt om een aanpak waarbij het detecteren van risico’s en dreigingen, en het adequaat kunnen acteren hierop een cruciale rol speelt. Een goed inzicht in de risico’s binnen het IT-landschap en Incident Response zijn daarom een absolute must om de impact van dergelijke situaties te kunnen beperken.”

Incident Response as a service

Vanuit Ordina’s businesspropositie Security & privacy hebben we bij verschillende klanten de impact van een dergelijk security-incident weten te beperken door snelle en adequate Incident Response uit te voeren. Op de Nederlandse markt is het Ordina Blue Team al een betrouwbare partner op dit gebied. De kennis en kunde in het beperken van de impact van dergelijke security-incidenten breiden wij nu dan ook naar België en Luxemburg uit.

Is uw organisatie klaar om te acteren op security incidenten of heeft u hier hulp bij nodig? Om u optimaal van dienst te zijn in het geval van een hack of digitale aanval biedt Ordina ‘Incident Response as a service’.

Het principe? U hebt een overeenkomst met Ordina. Wanneer u vermoedt dat uw systemen zijn gehackt of dat er gevoelige data is gelekt, schakelt u onze Incident Response in. Onze experts staan meteen klaar en starten het Incident Response proces. Hierin bepalen we de omvang en impact van het incident en adviseren we mitigerende maatregelen om de impact van het security incident op uw primaire business te beperken.

We helpen u graag

Uiteraard kunnen wij op een breder vlak bijdragen aan het versterken van de digitale weerbaarheid van uw organisatie. Bijvoorbeeld met het opstellen of verbeteren van uw Incident Response-processen, uitvoeren van penetratietesten en het versterken van uw informatiebeveiligingsbeleid en te implementeren securitymaatregelen.

Kampt uw organisatie met een digitale aanval of komt u graag verder met ons in gesprek over versterking van uw informatiebeveiliging? Neem vooral contact met ons op.