Afstuderen binnen GEO-ICT

Daan Opheikens, student HBO-ICT, studeerde af bij Ordina

Daan Opheikens, student HBO-ICT, koos ervoor af te studeren bij Ordina. Lees zijn ervaringen in dit blog

Wie ik ben?

Daan, student HBO-ICT en momenteel afstudeerder binnen de afdeling GEO-ICT van Ordina in Groningen. Mijn project draait om het creëren van een applicatie voor personeel dat werkt in crisissituaties. Deze werkomgeving vereist veel training en kan behoorlijk gecompliceerd zijn. In mijn afstudeeropdracht onderzoek ik op welke wijze het personeel op innovatieve wijze kan worden ondersteund door middel van de Microsoft Pixelsense® met een intuïtieve User Interface.

Stage lopen bij Ordina: meerdere studenten tegelijkertijd

In overleg met de opdrachtgever stel je zelf je project samen. Wat je wilt leren, wat je wilt onderzoeken, en wat je wilt doen zijn de belangrijkste punten hierbij. Ordina geeft je vrijheid om zelf een onderwerp te kiezen, en geeft je dan ook grote verantwoordelijkheid over het project.
Binnen de Ordina Afstudeercampus werken meerdere studenten tegelijkertijd aan een afstudeeropdracht. Dit zorgt ervoor dat het erg gezellig is op de werkvloer, aangezien je omringd bent door studiegenoten en andere studenten met dezelfde interesses. We gaan dan ook vaak samen lunchen of een potje tafelvoetbal doen.

Veel ondersteuning

Daarnaast bied Ordina veel ondersteuning in je project, en daar buiten. Naast een fijne stagevergoeding, krijg je ook hulp van de werknemers die al jaren met dit soort technologieën werken. Zeker wanneer het project erg lastig is, kun je altijd om hulp vragen.
Ook wordt je uitgenodigd voor alle uitjes, evenementen en presentaties die het bedrijf geeft. Dit kan een BBQ zijn, een game-night, een seminar, etc. etc. Je voelt je al snel onderdeel van het bedrijf, en het team waar je toe behoort. In conclusie is Ordina een fijne, professionele werkplek om je afstudeerproject bij te doen.