fbpx
foto man met HoloLens

AMC Amsterdam wint Ordina HoloLens contest met onderzoek naar weefselafwijkingen

Het Academisch Medisch Centrum uit Amsterdam heeft woensdagavond 20 juli 2016 de HoloLens Contest van IT-dienstverlener Ordina gewonnen. Het AMC wil de HoloLens gebruiken voor onderzoek naar afwijkingen in het menselijk weefsel. Met de HoloLens kan een patholoog overal ter wereld een tumor accuraat beoordelen en daarmee helpen levens te redden. Het idee is door Ordina beloond met tienduizend euro aan ontwikkelcapaciteit.

Ordina organiseerde deze contest voor toepassingen op basis van de Microsoft Hololens. Met deze geavanceerde bril wordt een digitale laag over de werkelijke wereld heen gecreëerd. Uit meer dan 40 inzendingen zijn zeven organisaties gekozen die hun idee hebben gepitcht tijdens de Ordina Virtual Experience Night. Dit waren de Nationale Politie, AMC, Universiteit Leiden, VIVAT verzekeringen, Nederlandse Lucht Ruimtevaartcentrum (NLR), Siemens Nederland Mobility en Schiphol.

Tijdens de Ordina Virtual Experience Night heeft het publiek de inzending van het Academisch Medisch Centrum uit Amsterdam tot winnaar uitgeroepen. Op de tweede en derde plaats kwamen respectievelijk de Universiteit Leiden en de Nationale Politie. Opvallend was dat de top drie bestond uit concepten met hoge maatschappelijke relevatie. Het AMC en Ordina gaan nu samen het concept realiseren.