Arjen over werken bij Ordina

Bij Ordina heb je zelf het roer in handen.

Arjen Wilts is DevOps engineer binnen Stack|C. Dit is bij Ordina de businessunit die zich bezighoudt met cloud, infra en pipeline automation.

Hoe ben je bij Ordina terechtgekomen?

Na een niet-afgemaakte masterstudie in Enschede heb ik gesolliciteerd naar een supportdeskfunctie bij Ordina. De recruiter van Ordina was van mening dat ik op basis van mijn studie meer in mijn mars had. Daarop kon ik bij de Ordina-vestiging in Groningen aan de slag als OPS-engineer bij OPS-Solutions. Deze unit is later met een andere unit samengevoegd tot Stack|C. Ik vind het leuk dat ze bij Ordina in samenwerking kijken naar wat goed bij je past.

Kun je iets vertellen over je opdrachten?

Ik werk inmiddels vijf jaar bij Ordina. Ik ben gestart als young professional en heb daarna twee jaar bij een grote Nederlandse bank gewerkt. Via Linux system engineering kwam ik in aanraking met containers en microservices en het vernieuwende CI/CD-concept dat hiermee gepaard gaat. Sinds enige tijd werk ik bij de Rijksoverheid aan een softwareontwikkelstraat middels containerisatie en bijbehorende CI/CD-tooling. Containerisatie is het verpakken van software in kleine bundels, zogeheten containers. Elke container uit een softwarepakket bevat alle benodigde elementen om een applicatie te laten werken.

Ik ben nieuwsgierig van aard en elke dag ben ik bezig om nieuwe ontwikkelingen op een slimme manier toe te passen.

Hoe ziet jouw dag bij Ordina er ongeveer uit?

Ik heb de luxe dat ik op de fiets naar mijn werk kan. Bij binnenkomst loop ik eerst alle niet-kritieke alerts na. Vervolgens is het tijd voor de standup. De rest van de dag besteed ik aan het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het doorvoeren van verbeteringen. Ik ben nieuwsgierig van aard en probeer elke dag bezig te zijn met nieuwe ontwikkelingen en hoe deze op een slimme manier toe te passen. Zodra iets stabiel draait, ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dat houdt me scherp.

Wat maakt je werk zo leuk?

Bij Ordina heb je zelf het roer in handen. Je bepaalt in overleg met je manager je eigen carrière en wat jou helpt om je verder te ontwikkelen. Dit geeft je invloed om dingen te doen die jij nuttig en leuk vindt.

Wat is er lastig aan je functie?

Als je veel bij de klant zit, ben je weinig op kantoor. De directe band met de collega’s van je unit kan dan enigszins verwateren als je dat niet onderhoudt. Het mooie aan Ordina is dat je de kans krijgt om leuke dingen te doen. Zo zijn er veel sociale events en organiseren we in Groningen vaak meet-ups om kennis te delen met collega’s of externe vakgenoten over nieuwe technologieën.