fbpx
Aswin van Braam over werken bij Ordina

Aswin, Management consultant, over werken bij Ordina

Aswin van Braam werkt sinds maart 2019 als management consultant bij Ordina. Mijn persoonlijke motto is “Fail fast, waarbij fail staat voor First Action In Learning”. Dat past heel goed bij een techniek als Mendix. 

Waarom heb je voor Ordina gekozen? 

Ordina bood mij een totaal nieuwe uitdaging! Ik mocht namelijk gaan meebouwen aan een Mendix unit in België. Het persoonlijk contact, de werksfeer, de gedrevenheid van de mensen en de kans om te ondernemen waren voor mij doorslaggevend om voor Ordina te kiezen. Het is mooi als de organisatie en het team bereid zijn om echt te knallen. 

Kun je iets vertellen over jouw huidige opdracht en waarom die interessant is? 

Momenteel bouwen we met een team van Nederlandse en Belgische Mendix ontwikkelaars het fundament van Mendix bij de Federale Overheidsdienst Verkeer en Vervoer. Het is een divers team, niet alleen qua nationaliteit, maar ook vanwege de verschillende ervaringsniveaus 

Onze rol is uitdagend, omdat de klant zelf nog op zoek is hoe zij Mendix precies willen inzetten. Ons team begeleidt de klant daarin door de mogelijkheden te schetsen en samen met de klant keuzes te maken die het beste aansluiten op hun wensen. Dat betekent dat we naast het ontwikkelen van applicaties de klant ook echt helpen om Mendix strategisch te positioneren in hun organisatie.   

Waarom heb je voor Mendix gekozen? 

Mijn achtergrond is meer business dan IT en zeven jaar geleden kon ik bij een Mendix startup aan de slag als business engineer. Zo ben ik eigenlijk Mendix ingerold. Vanuit een business oogpunt heb ik altijd klanten geholpen bij het realiseren van Mendix oplossingen. Deze techniek leent zich perfect om de business met IT te verbinden. Aangezien het low-code is, kun je met de verschillende bouwblokken snel resultaat boeken en meteen bij de klant toetsen of het concept voldoet aan de wensen. 

Mijn persoonlijke motto is “Fail fast, waarbij fail staat voor First Action In Learning”. Dat past heel goed bij een techniek als Mendix.

Is low-code ontwikkelen de grote kracht van Mendix 

Ja, met Mendix leer je snel en ben je erg wendbaar, maar de kracht zit hem ook vooral in het sterke visuele aspect van het platform. Iedereen met enige kennis van software modelleren kan daardoor applicaties bouwen. Doordat er meerdere smaakjes en niveau’s zijn binnen het Mendix platform, kunnen ook mensen met relatief weinig ontwikkelervaring in een gecontroleerde omgeving Mendix applicaties bouwen. Deze apps kunnen daarna eenvoudig door meer ervaren Mendix consultants doorontwikkeld worden. De branding van Mendix is niet voor niets: Go make it! 

En waarom is het werken met Mendix specifiek bij Ordina zo interessant? 

Dat zit hem voornamelijk in de klanten. Ordina heeft veel innovatieve klanten in diverse sectorenmaar vaak kun je de oplossing bieden met één platform. Door de diverse uitdagingen, kun je hier echt je creativiteit kwijt in het modelleren met Mendix. Daarom zou ik zeggen: Come make it 

De ontwikkelingen gaan natuurlijk razendsnel. Hoe blijf je bij in je vak?  

Daar ben ik continu mee bezig. Ik volg online webinairs, trainingen en lees veel vakliteratuur. Dat varieert van rapporten van grote analisten over de positionering van Mendix ten opzichte van de concurrentiemaar ik lees ook veel inhoudelijke Mendix blogs en managementboeken. 

Wat maakt dat jij goed op je plek bent bij Ordina en waarom? 

De vrijheid in je vakgebied, de mogelijkheden om je verder te ontwikkelen ede persoonlijke benadering! Dat zijn voor mij elementen die mij het gevoel geven dat ik als medewerker gekend word.