fbpx

AWS Partnership

Amazon Web Services (AWS)  is één van de meest uitgebreide cloudplatformen ter wereld. Miljoenen klanten, waaronder snel groeiende startups, multinationals en toonaangevende overheidsinstanties, gebruiken AWS om de kosten te verlagen, sneller te innoveren en daarmee wendbaarder te worden in snel veranderende omgevingen.

AWS en Ordina

Ordina werd uitgeroepen tot AWS Advanced Consulting Partner.

Ordina is sinds 2017 een partner van AWS. Ordina ontwikkelde met behulp van AWS tal van oplossingen voor haar klanten. Door de brede expertise van Ordina zijn we in staat om end-to-end te ontzorgen op vlak van cloud, bijvoorbeeld rond SAP, IoT, DevOps, IaaS, Container-as-a-Service (CaaS), PaaS en Function-as-a-Service (FaaS) managed services.

 • Ordina is Select Partner van AWS
 • >20 gecertificeerde professionals

Waarom Ordina?

Ordina combineert inhoudelijke functionele kennis met technische expertise om end-to-end waarde te creëren voor onze klanten. Zo kan u zich focussen op de groei van uw business, waarbij Ordina zorgt voor uw schaalbare cloud services, secure by design en 24/7 beschikbaarheid.

Zo bouwen en onderhouden we niet alleen uw cloud native applications en platformen, we houden ze ook operationeel en beheren ze op de meest efficiënte manier.

AWS Competenties

 • Virtueel datacenter opzet gebaseerd op IaaS
 • Gestandaardiseerde platformen gebaseerd op PaaS
 • Container platformen gebaseerd op Kubernetes
 • Serverless Computing met FaaS
 • Cloud Native app development
 • SAP op AWS
 • DevOps aan de hand van automatisatie en CI/CD
 • Datalakes en daarbijhorende intelligente data analyse
 • Data warehousing in de cloud
 • API platformen en integraties

Applicatie-ontwikkeling in de cloud – DevOps en CI/CD

Ordina heeft uitgebreide ervaring met devops projecten en CI/CD implementaties. Hierbij maken we gebruik van zowel AWS oplossingen als CodePipeline, CodeCommit, CodeBuild en Codedeploy als open source tools zoals Jenkins. Deze standaardoplossingen zijn in een referentie architectuur gegoten en geïmplementeerd bij talrijke projecten voor onze klanten. Op basis van onze opgedane best practices migreren we klanten vlekkeloos naar AWS en door de devops manier van werken faciliteren we de continue evolutie op het cloudplatform.

Amazon EKS  – Managed Kubernetes

Binnen Ordina geloven wij sterk in een gestandaardiseerde aanpak om onze applicaties te hosten. Kubernetes is hiervoor een zeer sterk platform omdat het beschikbaar is als managed oplossing op elke grote cloud en bovendien geïmplementeerd kan worden in onpremise datacenters. Kubernetes is zeker een zeer goede fit wanneer organisaties werken met microservices.

Voor de managed Kubernets service van Amazon – Amazon EKS – ontwikkelde Ordina een aantal referentie architecturen om op een eenvoudige en gestandaardiseerde manier dit platform te gebruiken. Met onze best practices en ontwikkelde trainingen helpen wij klanten op basis van onze jarenlange ervaring.

Amazon Lambda – Serverless computing

Met serverless computing kunnen ontwikkelaars code ontwikkelen zonder zich zorgen te maken over de onderliggende infrastructuur. Serverless heeft als groot voordeel dat je als organisatie niet investeert in het runnen en onderhouden van je applicatie architecturen. Amazon verzorgt dit allemaal achter de schermen als onderdeel van haar service Amazon Lambda.

Ordina heeft ervaring met het toepassen van serverless binnen Lambda en binnen andere Amazon services die dit toestaan, zoals DynamoDB, Aurora, S3 en de API gateway. Onze ontwikkelaars zijn fan van deze toepassing, omdat het toelaat met grote snelheid componenten te ontwikkelen binnen serverless architecturen.

Datalakes op S3

Het toenemende belang van big data beweegt organisaties tot het migreren van hun traditionele databases naar een datalake oplossing in de cloud. Datalakes maken het mogelijk om verscheidene vormen van data, zoals videostreams, IoT-data en ongestructureerde data beschikbaar te stellen voor verschillende soorten applicaties. Datalakes openen de weg voor innovatieve toepassingen zoals real-time processing en machine learning applicaties.

Bij Ordina hebben we ervaring met het ontwikkelen van datalakes en de oplossingen die gebruik maken van het datalake, inclusief de verwerking met AI en data science algoritmes. Om datalakes op te bouwen en de data te consumeren gebruiken we zowel AWS-services zoals Kinesis en AWS Glue als open source tools zoals Apache Spark en Kafka. De belangrijkste eigenschappen van onze oplossingen is dat al uw data steeds beschikbaar, betrouwbaar en schaalbaar is.

Data Warehouse in Amazon

Het Data Warehouse speelt een centrale rol in het Business Intelligence landschap van een organisatie. Door deze component naar de cloud te migreren, kunnen bedrijven voordelen realiseren zoals schaalbaarheid, disaster recovery en hoge beschikbaarheid. Bij Ordina hebben we zowel ervaring met de native AWS oplossing hiervoor, Redshift, als third party oplossingen zoals Snowflake, die ook op AWS infrastructuur kan draaien. Bovendien staan deze oplossingen toe om over te gaan naar een pay-per-use kostenmodel, wat in veel gevallen kostenbesparend kan werken tegenover on-premise oplossingen die gebouwd zijn op piekbelasting. Automatische backups, replicatie naar andere geografische regio’s en integratie met een datalake op S3 zijn features die ingebakken zijn in onze oplossingen.

Onze services

SAP on AWS

Bouwen en managen van SAP ERP omgevingen, zowel functioneel als het platform.

Managed applications

Onderhouden en doorontwikkelen van bestaande applicaties

Security

Secure by design ontwerpen en ontwikkelen op applicatie- en infrastructuurniveau.

AWS on cloud services

Ontwerp, bouw en beheer van AWS IaaS en PaaS omgevingen, inclusief container platforms en pipeline automation