Burak Ulusoy over de Oracle Cloud Day 2017

Op dinsdag 12 december vond in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein de Oracle Cloud Day 2017 plaats. Deze bijeenkomst voor Oracle-professionals, klanten en partners wordt gedurende het jaar wereldwijd op tientallen verschillende locaties gehouden. In 2017 is het thema ‘Explore Tomorrow, Today’. Burak Ulusoy, nu bijna drie jaar werkzaam binnen Ordina als Functioneel Consultant Oracle, was erbij. Hij werkt sinds mei 2015 bij opdrachtgever Schiphol en beheert sinds een half jaar ook een Oracle Cloud applicatie bij dezelfde werkgever.

Burak: “Om 9:00 uur was iedereen welkom om in de grote zaal een uurtje te netwerken met klanten, partners en collega’s. Behalve de 6 mede-Ordinezen en verschillende Schiphol- collega’s kwam ik er ook veel oud-collega’s en bekenden tegen. Het Oracle-wereldje is nou eenmaal klein. Altijd goed om de dag te beginnen met een beetje bijpraten.”

Introductie

“Om 10:00 begon René van Stiphout met een introductie. De nadruk lag daarbij heel sterk op waar IT op dit moment staat en waar het in de toekomst naartoe gaat. En die toekomst is niet morgen, maar nú. Werken vanuit de cloud, artificial intelligence en chatbots zijn geen technologieën van de toekomst meer, want er wordt al gebruik van gemaakt. Wil je bijblijven, dan moet je echt stappen gaan zetten.”

Finance track

“Na de introductie begon het programma van verschillende tracks gericht op Modern Cloud, Supply Chain Management, Customer Experience, Big Data & Analytics en Finance. Ik heb zelf de Finance track bijgewoond, de meest populaire track van de dag. Daarin werd ingegaan op hoe het werken met de Oracle Cloud er in de praktijk aan toe gaat. VOPAK en Arcadis deden hun verhaal, waarbij ze uitlegden waarom ze overgingen op de cloud en hoe dat is verlopen. Erg leuk om de ervaringen ook eens vanuit de klantzijde te horen. Verder bleef het voor mij redelijk oppervlakkig, maar ik kan me voorstellen dat het voor andere aanwezige klanten interessante informatie was waar ze ook echt wat mee kunnen.”

Explore Tomorrow, Today

“Na de track kwam iedereen weer bij elkaar in de grote zaal en deelde Steven van Belleghem een aantal feiten en voorbeelden met betrekking tot het gebruik van moderne techniek bij grote bedrijven. Hoe gebruiken Amazon en KLM bijvoorbeeld artificial intelligence in hun processen? Er kwamen echt leuke voorbeelden voorbij en de boodschap van de dag werd nogmaals benadrukt: ‘Kijk, de toekomst is nu’. De ‘grote’ jongens hebben de techniek al geïntegreerd, nu is het de beurt aan jullie om te volgen zodat je je concurrentiepositie kunt versterken.”

Verwachting

“In tegenstelling tot wat ik verwacht en gehoopt had, werd er tijdens de dag nergens echt de diepte ingegaan wat betreft de mogelijkheden binnen de modules in Oracle Cloud. Het waren vooral de grote lijnen die besproken werden. Dat zal te maken hebben met het aanwezige publiek: dat zijn grotendeels eindgebruikers die er op zo’n dag van overtuigd worden dat ze het beste kunnen overstappen naar de Cloud.”

“Toch vind ik de Oracle Cloud Day wel een aanrader: je kunt er prima netwerken, de sfeer is er goed en het doet groots en stoer aan. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij. Hopelijk zit een bezoek aan de Oracle Open World in San Francisco er dan ook in!”