fbpx
datamigratie

Datamigratie in de financiële sector

Hypotheken zijn voor banken belangrijke, maar ook complexe producten. Het gaat om langdurige overeenkomsten die goed geadministreerd moeten worden. De hypotheek backoffice is hierbij van vitaal belang. Maar in de loop der jaren worden de informatiesystemen waarop de administratie wordt uitgevoerd niet zelden complex en moeilijk onderhoudbaar.

Daarom kiezen verschillende banken ervoor om hun hypotheek backoffice onder te brengen bij een gespecialiseerde service provider. Andere maken de keuze om de diverse hypotheekportefeuilles in één systeem te administreren. Een migratie van hypotheekportefeuilles naar een nieuw systeem is een bedrijfskritische operatie. De ‘verhuizing’ moet plaatsvinden zonder dat de dienstverlening in gevaar komt, terwijl de activiteiten in de backoffice probleemloos moeten blijven verlopen.

Ordina heeft recent meerdere banken geholpen bij de migratie van hypotheekportefeuilles naar een nieuwe IT-omgeving. We voerden de datamigratie uit op basis van onze bewezen aanpak Ordina Solution for Data Migration (OSDM). Daarnaast gaven onze consultants advies over datakwaliteit, ondersteuning aan productrationalisatie en leverden zij een belangrijke bijdrage aan de succesvolle uitvoering van de verdere migratiestrategie.

Dankzij de succesvolle datamigraties werden de doelstellingen behaald op het gebied van complexiteits- en kostenreductie en rapportage. De integrale aanpak van Ordina leidde bovendien tot een beter inzicht bij de banken in de kwaliteit van hun hypothekenportfolio. Dit zorgde weer voor een impuls aan de verdere ontwikkeling van individuele portefeuilles van klanten, voor wie dankzij de datamigraties de productvoorwaarden duidelijker werden.

Meer informatie over Datamigratie? 

Fokke Beswerda
Fokke Beswerda
Business unit manager VisionWorks
Klik om direct telefonisch contact op te nemen: +31(0)627850404 Bekijk mijn profiel op Linkedin Stuur een email