Michiel Smit vertelt over SMART Asset Management

De business impact van SMART Asset Management

Of het nu om seinen langs duizenden kilometers spoor of vaarwegen gaat, hightech installaties in de industriële sector of medische apparatuur. Informatie over assets is key voor de veiligheid van mensen, operationele efficiëntie en duidelijkheid binnen uw organisatie.

Wereld aan nieuwe mogelijkheden

Anno 2017 is er een nieuwe wereld aan mogelijkheden om assetmanagement smart aan te pakken. Computer Vision bijvoorbeeld. Dat is een manier waarbij voertuigen met camera’s de wereld van buiten vastlegt, zodat je buiten met binnen kunt vergelijken. Op het spoor, waterwegen of autowegen. Maar het kan ook zonder camera’s.

Denk maar eens buiten de gebaande paden en u komt al snel tot de conclusie dat het ook mogelijk is om open databronnen en satellietgegevens te gebruiken. Bijvoorbeeld om bodemdaling rond het spoor, slijtage en verzakkingen in het verkeersnet of waterdieptes in zeeën en rivieren inzichtelijk te maken. Zonder ook maar één kilometer af te leggen. Dat is Earth Observation.

En dan is er nog optie drie: smart sensors of internet-of-things (IoT). Dit maakt het mogelijk actuele informatie van assets uit te lezen en te combineren met zakelijke en klantgegevens. En dat biedt kansen om onder meer verplaatsing van materieel vast te stellen, assets te volgen via track & trace, tijdig temperatuurstijgingen te signaleren of uw onderhoud te optimaliseren.

“Als je inzicht hebt wat er met je assets gebeurt, kun je sneller inspelen op onwenselijke gebeurtenissen. Dit betekent onder meer dat je incidenten kunt voorkomen en kosten kunt reduceren. Ordina biedt klanten hier diverse oplossingen voor”, vertelt Michiel Smits (Ordina Smart Technologies).

Datagedreven beslissingen nemen

Kortom: met smart asset management heeft u meer zicht en kunt u datagedreven beslissingen nemen die impact hebben op de veiligheid voor uw mensen, operationele efficiëntie en transparantie binnen de organisatie. Wij snappen dat Intelligente datagedreven organisaties de toekomst hebben.