fbpx

High performance team Ordina ondersteunt Rabobank bij fraudedetectie

De Rabobank besteedde het beheer van de software voor fraudedetectie bij creditcardtransacties in het verleden uit  aan een externe partij.

Door onder andere de toename van cybercrime, complexiteit van betaalmethodes en strikte compliancy eisen ontstond de behoefte aan een eigen hoogwaardige fraude detectie oplossing. Een oplossing die in kort tijdsbestek gerealiseerd moest worden.

Ordina heeft een High performance DevOps team geleverd met banking, proces en IT kennis. Door de unieke werkwijze van dit team was het mogelijk om een kickstart te maken. Met de Product Owner en de IT lead is op een effectieve Agile manier samengewerkt om de resultaten te bereiken. De grote kracht van zo’n team voor de klant is dat het team proactief aan de slag gaat en ook de verantwoordelijkheid neemt voor de kwaliteit en het product waaraan het team werkt.

Resultaat:

Dit team implementeerde het RiskShieldplatform binnen drie maanden.

  • Tijdige en kwalitatieve goede oplevering van MVP en definitieve oplossing
  • Near realtime evaluatie fraude detectie voor Credit Cards
  • Geautomatiseerde IT pipelines
  • Flexibele en schaalbare Riskshield architectuur
  • Soepele overdracht beheer naar de organisatie

Cor Henzen – Delivery Manager Compliance IT over Ordina:

Ordina heeft het waargemaakt om de belangrijke realisatie van Fraude Detectie voor Credit Cards met het Riskshield platform succesvol op te leveren. Niet eerder heb ik meegemaakt dat een team zo snel up en running was. Door de keuze voor een High performance-team van Ordina heeft de Rabobank een maand of drie gewonnen.