fbpx

IVAGO – SAP HANA Cloud in de strijd tegen sluikstorten

IVAGO, de intercommunale die instaat voor het afval- en materialenbeheer in Gent en Destelbergen, ontvangt jaarlijks meer dan 15.000 meldingen van sluikstorten, zowel van burgers als van diensten zoals de Gemeenschapswacht. Die meldingen komen in een automatisch planningssysteem voor opruiming terecht. Voor dat planningssysteem ontwikkelde Ordina een mobiele app die de ophalers van de sluikstortingen een handig en overzichtelijk lijstje met meldingen bezorgt.

Om sluikstorten in Gent en Destelbergen efficiënter te lijf te gaan, ontwikkelde Ordina voor IVAGO een interne mobiele app die de ophalers in real time informeert over geplande ophalingen.
Meldingen van burgers of gemeentediensten komen binnen via het ERP-systeem. Elke melding stroomt van daaruit door naar de cloud, waar hij op de mobiele app terechtkomt. Eens de ophaling is afgehandeld, geeft de IVAGO-medewerker dit aan in de app. De melding stroomt via de cloud door naar het ERP-systeem, en wordt afgesloten.

IVAGO zet SAP in als transactionele ERP-omgeving om haar bedrijfsprocessen, zoals facturatie, te ondersteunen. Ordina zette de SAP Cloud omgeving op, met koppeling naar de ERP-omgeving on premise. Deze SAP Cloud omgeving is cruciaal om digitaal innovatieve projecten, zoals de sluikstort-app, te laten werken.