fbpx

Mateco optimaliseert met behulp van Ordina haar design system

Mateco is een van de toonaangevende aanbieders van hoogwerkers voor de verhuurmarkt. Haar verhuurvloot bestaat uit ruim 4.500 machines in meer dan 700 maten en toepassingen. Met ruim 160 vestigingen in Europa is hun doel duidelijk: your better way up!

Om de verschillende digitale platformen en applicaties te beheren, maakt het bedrijf gebruik van een design system. Helaas werd dit design systeem niet optimaal benut. Mateco heeft daarom Ordina benaderd met de vraag hoe ze de effectiviteit, het gebruik en de adoptie van hun design systeem kunnen optimaliseren en verbeteren.

Download leaflet

Lees meer over (de voordelen van) de Ordina Solution for Design systems in onze leaflet Jouw digitale producten sneller, efficiënter en consistenter op de markt.

De Ordina-aanpak

Tijdens een intensief project van twee maanden werkte Ordina nauw samen met business, IT en creatieve stakeholders om het huidige design systeem te evalueren, mogelijkheden voor verbetering te identificeren en een nieuw (governance) model te definiëren voor de verdere uitrol van het design systeem.

Als startpunt werd er gekeken naar de huidige situatie om te begrijpen welke tools Mateco gebruikt, welke processen ze volgen en de manier waarop design en development gebruikmaken van het design systeem.

Vervolgens heeft Ordina een UI-audit uitgevoerd en een visueel inventaris gemaakt van de bestaande digitale producten om te begrijpen waar de grootste inconsistenties zitten. Naast de UI-audit is een code-audit uitgevoerd om te begrijpen in hoeverre de codebase al component-based was en wat er verbeterd kon worden aan de frontend code en functionele documentatie. Samen met de verschillende stakeholders creëerde Ordina een visie voor het design systeem. Daarnaast werd er een set van gedeelde workflows en processen gedefinieerd en is er een voorstel gepresenteerd voor een nieuw governance-model.

Resultaat

Op basis van een analyse heeft Ordina de scope, specificaties, structuur en requirements voor het te vernieuwen design systeem bepaald. Dit alles is samengebracht in een werkbaar stappenplan, bestaande uit schaalbare werkpakketten met duidelijke doelstellingen en vereisten die klaar zijn om verder te worden geïmplementeerd.

Meer informatie?

Benieuwd hoe Ordina de effectiviteit van je design systeem kan verhogen? Neem voor meer informatie contact op met Joris van de Perre.

 

Als resultaat van de intensieve samenwerking met Ordina, kregen we verschillende creatieve inzichten en een actieplan waarmee we ons C-level management konden overtuigen om te investeren in een nieuw state of the art design system om onze ontwikkelingsteams en klanten nog beter te ondersteunen.

Wout – Business Process Manager Mateco