fbpx

NRG migreert haar SAP-landschap naar een HANA-database op een VMWare-platform

De Nuclear Research & Consultancy Group (NRG) speelt een belangrijke rol bij het onderzoeken, ontwikkelen en maken van nucleaire medicijnen. Ook onderzoeken en adviseren zij veilige kernenergie voor bestaande kerncentrales en nieuwe innovatieve concepten, zoals een thoriumreactor. NRG is deskundig op het gebied van radioactiviteit en straling. Het Nederlandse bedrijf doet nucleair onderzoek voor nationale en internationale overheden en bedrijven. Het is de belangrijkste producent van radio-isotopen voor medisch gebruik in Europa. Het gebruikt en beheert de onderzoeksreactoren in Petten, die eigendom zijn van de Europese Unie.

NRG heeft medio 2022 samen met Ordina een migratieproject uitgevoerd. Dit project omvat de migratie van het SAP-landschap van NRG naar een VMWare-platform, waarbij tegelijkertijd een SAP-upgrade is uitgevoerd en gemigreerd is naar een HANA-database. Het oude, on-premise platform was verouderd en was aan vervanging toe. Ordina heeft al jaren een SAP-beheercontract met NRG en het migratieproject is dan ook als een change uitgevoerd.

NRG heeft ervoor gekozen om naar een flexibel, schaalbaar en betrouwbaar virtueel platform te migreren en tegelijkertijd SAP te upgraden en te migreren naar een HANA-database. Hierdoor is het SAP-landschap van NRG weer op de toekomst voorbereid.

Na Go-Live werden geen noemenswaardige verstoringen ervaren en NRG was uiterst tevreden over de vlekkeloze migratie.

Ordina heeft de migratie van ons SAP-landschap naar ons nieuwe VMWare-platform geruisloos uitgevoerd, zonder onderbreking van onze business. Tegelijkertijd zijn we gemigreerd naar een toekomstbestendige HANA-database en is SAP geüpgraded.

Rob Heijink, manager SAP bij NRG