fbpx

Rabobank stapt over op nieuw hypotheekplatform

High performance team van Ordina realiseert integratie met platform

Op de Nederlandse hypotheekmarkt speelt Rabobank van oudsher een dominante rol. Om haar positie te versterken, was het noodzakelijk om het bestaande platform, dat de adviseurs gebruiken voor hypotheekadvies aan hun klanten, te vervangen. Onlangs heeft Rabobank gekozen voor het Personal Finance Platform van Omniplan. Met deze stap vereenvoudigt Rabobank de hypotheekadviesketen voor adviseurs en consumenten, wordt het IT-landschap sterk gemoderniseerd en krijgt Rabobank de beschikking over een stabiel, betrouwbaar en toekomstvast platform.

Rabobank is koploper

Volgens Ricardo Jozen, IT Lead van de area Oriëntatie & Advies bij de tribe Wonen van Rabobank, is de overstap naar een nieuw platform een belangrijke voorwaarde om binnen de hypotheekmarkt koploper te blijven. “Momenteel gebruiken we Adviesplanner maar dat is een legacy oplossing die niet meer voldoet. Met de oplossing van Omniplan kunnen we gebruikmaken van de nieuwste technologische ontwikkelingen, waarmee onze adviseurs goed en vooral snel hun werk kunnen doen, we daarmee onze dienstverlening sterk verbeteren en de klanttevredenheid vergroten. Het nieuwe platform is op cloud technologie gebaseerd en dat past perfect in de strategie van Rabobank”, aldus Ricardo.

High performance team

Voor het bouwen van de benodigde componenten in het Rabobank IT-landschap en de integratie met het Personal Finance Platform van Omniplan heeft Rabobank gekozen voor het inzetten van een High performance team (HPT) van Ordina. Het HPT, dat bestaat uit een product owner, een scrum master en vijf developers aangevuld met drie businessanalisten van Rabobank, is in januari 2021 aan de opdracht begonnen. Matthijs Minderhoud, product owner van het HPT: “Ons team moet ervoor zorgen dat Rabobank wordt aangesloten op de adviesengine van Omniplan, zodat de benodigde data, denk aan klant-, object-, maar ook aan financiële gegevens, voor de adviseur zichtbaar worden in de advies engine. Nadat een adviseur een adviesrapport heeft opgesteld, moet deze via de bemiddelingscomponent weer landen in de Rabobank IT-omgeving. Het HPT is ook verantwoordelijk voor het bouwen van deze bemiddelingscomponent.”

Project verloopt voorspoedig

Volgens Ricardo Jozen en Matthijs Minderhoud verloopt het project voorspoedig. Het HPT werkt op de agile manier in sprints met een backlog, waarbij alle werkzaamheden zijn opgedeeld in user stories. “We hebben inmiddels alles gebouwd”, aldus Matthijs. “En de bemiddelingscomponent tussen wat er weer terugkomt van Omniplan naar de Rabobank is ook klaar. We hebben de hele keten volledig getest of alle benodigde data correct aankomt in de Omniplanomgeving, en vice versa. Het nieuwe platform is eind 2021 in gebruik genomen.”

Natuurlijk, het gaat af en toe met vallen en opstaan, maar de kracht is wel dat we in relatief korte tijd een team hebben gecreëerd dat in staat is om de klant toegevoegde waarde te leveren.

HPT levert toegevoegde waarde

Ricardo Jozen is dan ook zeer te spreken over de samenwerking tussen Rabobank en het High performance team van Ordina. “Het bevestigt mijn ervaringen die ik heb eerder gehad met HPT’s van Ordina. We zijn rond de feestdagen 2020 met elkaar in contact gekomen om te kijken of we in januari 2021 konden starten. Vervolgens hebben we snel geschakeld, waarbij we elke dag contact met elkaar hebben gehad en dat heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat we begin januari een vliegende start konden maken. Daarnaast vind ik het heel gaaf om te zien dat een nieuw team, dat niet eerder in deze samenstelling met elkaar heeft gewerkt, zo snel een eenheid is geworden en qua planning en werkzaamheden op schema loopt. Helemaal als je weet dat het HPT elkaar nog nooit in levenden lijve had gezien en dat alles online gebeurde. Dat vind ik wel een compliment waard. Natuurlijk, het gaat af en toe met vallen en opstaan, maar de kracht is wel dat we in relatief korte tijd een team hebben gecreëerd dat in staat is om de klant toegevoegde waarde te leveren.”

Download leaflet

Lees meer over Ordina High performance teams in onze leaflet Cocreatie en talentontwikkeling in multidisciplinaire teams.

Vragen over onze High performance teams?

Tjeerd Wichers
Tjeerd Wichers
Directeur High performance teams
Klik om direct telefonisch contact op te nemen: 030-663 7000 Bekijk mijn profiel op Linkedin Stuur een email