fbpx
Klantcase D'Ieteren - Volkswagen

D’Ieteren: Via één muisklik naar een nieuwe Volkswagen

Alles kan digitaal, waarom dan geen auto?

100% Online

Autobedrijf D’Ieteren vroeg Ordina België de autoverkoop via het web te versoepelen en versnellen. Voor Volkswagen beschikte het bedrijf al wel over een digitaal platform, maar dat was aan een upgrade toe en nu gingen de wensen verder. Klanten moesten hun auto volledig online kunnen kopen. De importeur verkoopt via een omvangrijk garagenetwerk een groot aantal automerken, zoals Audi, Seat, Skoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Volkswagen. Volgens Philippe Vandersteen, directeur Brand management & marketing bij D’Ieteren, is die volledige digitalisering een logische ambitie: “Een nieuwe generatie doet alles met digitale tools. Daar willen we als bedrijf goed mee communiceren.”

Vandersteen - D'Ieteren

Kiezen, kopen en financieren

Ordina bouwde voor D’Ieteren een nieuw en aantrekkelijk online platform en bekeek ook het gehele verkoopproces vanuit die optiek. Diverse scenario’s en designs zijn uitvoerig besproken en aan de hand van user testen geëvalueerd voordat er aan het echte coderen werd begonnen. Daarna gingen de software developers van Ordina aan het werk om uiteenlopende back-end-systemen via Application Programming Interfaces (API’s) te koppelen naar één klantvriendelijk portaal. Vandersteen. “Dat leidde al snel tot vijftig procent meer bezoekers. Die kunnen nu online hun auto kiezen, de bestelbon tekenen en de financiering in orde maken. Onze garages profiteren mee, want die zijn allemaal aangesloten op het nieuwe digitale platform. Met dit online platform zijn we de verandering voor en bouwen we aan een digitale toekomst.” Nu het platform met Volkswagen zo’n succes is, zijn Audi, Seat en Skoda aan de beurt. Over Ordina is Vandersteen dan ook positief: “Het zorgvuldig testen met cliënten, het kunnen halen van een strakke deadline, dat is Ordina helemaal toe te vertrouwen!”

Het zorgvuldig testen met cliënten, het kunnen halen van een strakke deadline, dat is Ordina helemaal toe te vertrouwen!

Download klantcase