fbpx

Worldline optimaliseert zijn designsysteem met hulp van Ordina

Worldline is een wereldwijde leider in veilige betalingen en aanbieder van betaalterminals, creditcardverwerking en e-payment-diensten. Ze lopen voorop in de digitale revolutie die vorm geeft aan nieuwe manieren van betalen, leven, zakendoen en relaties opbouwen in de hele waardeketen van betalingen.

Om de verschillende digitale platformen en applicaties te beheren, maakt het bedrijf gebruik van meerdere designsystemen, waarbij iedere afdeling een designsysteem heeft. Het doel is om alle systemen te laten samenvloeien in één designsysteem. Worldline heeft Ordina daarom als businesspartner benaderd met de vraag hoe ze de effectiviteit, het gebruik en de adoptie van hun designsysteem kunnen optimaliseren en verbeteren.

Download leaflet

Lees meer over de voordelen van de Ordina Design System Solution in onze leaflet ‘Jouw digitale producten sneller, efficiënter en consistenter op de markt’.

De Ordina-aanpak

Tijdens een kort, intensief project werkte Ordina nauw samen met business, IT en creatieve stakeholders om het huidige designsysteem te evalueren, mogelijkheden voor verbetering te identificeren en een nieuw governance-model te definiëren voor de verdere uitrol hiervan.

Als startpunt werd er tijdens een reeks workshops gekeken naar de huidige situatie om te begrijpen welke tools Worldline gebruikt, welke processen ze volgen en de manier waarop design en development gebruikmaken van het designsysteem.

Alleen door als businesspartner naast onze klant te staan krijg je een goed begrip hoe de meeste waarde kan worden geleverd.

Joris Van de Perre, Practice lead, Ordina

Vervolgens heeft Ordina een audit uitgevoerd om te kijken wat er verbeterd kon worden aan de indeling van componenten, de front-end code en documentatie. Samen met de verschillende stakeholders creëerde Ordina een visie voor het designsysteem. Daarnaast werd er een set van workflows en processen gedefinieerd, alsook een voorstel gepresenteerd voor een nieuw governance-model.

Resultaat

Op basis van een analyse heeft Ordina de scope, specificaties, structuur en vereisten voor het te vernieuwen designsysteem bepaald. Dit alles is samengebracht in een werkbaar stappenplan, bestaande uit schaalbare werkpakketten met duidelijke doelstellingen en vereisten die klaar zijn om verder te worden geïmplementeerd.

Als resultaat van de intensieve samenwerking met Ordina, kregen we verschillende inzichten en een actieplan waarmee we aan de slag kunnen om ons designsysteem verder uit te rollen.

Kate P. – Product Designer, Worldline

Meer informatie?

Benieuwd hoe Ordina de effectiviteit van je designsysteem kan verhogen? Neem voor meer informatie contact op met Joris Van de Perre.