fbpx
presentatie van Navigate tijdens Ordina Innovatiedagen 2017

Clockwork, VisionWorks en Havenbedrijf Rotterdam lanceren Navigate routeplanner

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft onlangs in samenwerking met Clockwork en VisionWorks, de online tool ‘Navigate’ gelanceerd.

Hierin zijn de deepsea en shortsea schema’s met 550 havens wereldwijd en de rail- en binnenvaartverbindingen tussen Rotterdam en ruim 150 Europese inland terminals opgenomen.

Navigate is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die hun containervervoer slimmer willen plannen. Per route worden de diverse mogelijke zeeverbindingen en de spoor- of binnenvaartverbindingen naar de bestemming in het achterland gepresenteerd, waardoor vervolgens de meest gunstige optie kan worden gekozen. Ook is het mogelijk om met één muisklik contact te leggen met de achterliggende bedrijven om bijvoorbeeld een offerte op te vragen.

De ontwikkeling van Navigate past in het streven van het Havenbedrijf Rotterdam om met digitalisering de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven te verbeteren. Door inzicht te bieden in alle verbindingen die via Rotterdam lopen, maakt het Havenbedrijf het zo eenvoudig mogelijk om de logistieke keten via de Rotterdamse haven te organiseren. Tevens draagt digitalisering bij aan het vergroten van de betrouwbaarheid en efficiëntie van de logistiek. En dat komt eveneens de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven ten goede.

Bekijk hier meer informatie over Navigate.