fbpx

Dagboek van een Young Professional: Pionieren met robotics

Bij Ordina RulesMatter werken een heleboel getalenteerde Young Professionals. In deze serie vertellen ze over hun avonturen. In deze editie is Nadia el Yousoufi aan het woord. Zij werkt als één van de eersten binnen Ordina met Robotica.

Why was the robot angry? You really don’t know?
Because someone kept pushing his buttons!

Oké, deze is wel heel flauw, maar ik moest er veel te hard om lachen. Ik ben inmiddels stiekem geobsedeerd door robotica en alles wat er mee te maken heeft, dus wellicht kleurt dit ook mijn humor een beetje.

Als één van de jongsten en enige vrouw zit ik in het eerste Robotics Process Automation (RPA) team van Ordina. In september ben ik begonnen als Young Professional bij RulesMatter! Voor mij natuurlijk de #BesteUnitEver binnen Ordina. Ik voel me er helemaal thuis en ben met open armen verwelkomd bij de RulesMatter! – familia.

Na de opleiding Information, Multimedia & Management – dat is sales jargon voor Informatiekunde — aan de VU in Amsterdam was het de bedoeling dat ik concreet zou kiezen tussen Business of Tech. Ik werd namelijk ondergedompeld in zowel de technische wereld als de business. Maar gaandeweg realiseerde ik me dat ik beiden wilde blijven doen en dus sta ik met één been in de techniek door bezig te zijn als Pega System Architect en met één been in de business.

Mijn businesskennis kan ik nu mooi benutten in het RPA Pilot Project, door bezig te zijn met de requirements analyse. Soms voelt het als een spagaat, maar ik ben inmiddels heel lenig. RPA is een ontwikkeling die al enige tijd gaande is in de markt. Het was te verwachten dat we hier naartoe zouden bewegen. Waarom zouden we mensen nog simpele repetitieve taken laten doen, terwijl een robot dat velen malen beter, sneller en foutloos kan? Inmiddels is binnen Ordina een unit in het leven geroepen die dit gaat organiseren, Rules Matter!- Robotics!

Dit betekent overigens niet dat er hiervoor niets met RPA werd gedaan. We hebben een aantal hele dappere Ordinezen, die al enige tijd flink met Robotics bezig zijn bij verschillende klanten. Wij salueren deze strijders, die zich solo op onbekend terrein begeven. Gelukkig wordt de organisatie hiervan in goede banen geleid door Martijn Marree. Ons topteam is nu bezig om RPA binnen Ordina te implementeren. Dit clubje van pioniers die maar al te graag aan het werk is in de loopgraven.

Pas geleden hebben wij de eerste RPA bootcamp georganiseerd. Op deze manier kan iedereen die zich wil bezighouden met RPA in korte tijd klaar worden gestoomd om lekker aan de slag te gaan met robotica. Om meteen met zo’n project aan de slag te gaan terwijl je net begint met het échte werken is een bijzondere ervaring. Ik mag me bemoeien met de vormgeving van een Bootcamp en de inrichting van een unit. Dus ik grijp deze kans met beide handen aan om mijn kennis en vaardigheden in te zetten en mijn visie te laten gelden. Ik kan als volwaardig professional een bijdrage leveren aan de besluitvorming en op deze manier kan ik ook goed laten zien wat ik in mijn mars heb. Deze omgeving biedt in mijn optiek groei en ontwikkeling op z’n best.

Benieuwd hoe de eerste RPA Pilot is verlopen? Kijk dan uit naar mijn volgende blog, Dagboek van een Young professional: Showcase S.A.R.A. Mocht je meer willen weten, mijn tijd is te reserveren met een goede kop koffie 😉