fbpx

Dassault Systèmes

DELMIA Quintiq en DELMIA Ortems

Verliezen in het productieproces? Lange doorlooptijden? Lage bezettingsgraad? Hoge transportkosten? Ontevreden klanten en medewerkers? Wie lastige planningsvraagstukken slim aanpakt, slaagt erin om efficiënt te produceren of een betere service te leveren. Ordina’s Supply Chain Optimization-team helpt organisaties om hun planning te optimaliseren, in te spelen op eisen van eindklanten en medewerkers én competitief te blijven. Ze doen hierbij beroep op de planningsoplossingen van Dassault Systèmes: DELMIA Quintiq en DELMIA Ortems.

Platinum Partner van Dassault Systèmes

Dassault Systèmes gaat strategische allianties aan met toonaangevende dienstverleners om samen de beste expertise in industrieprocessen en technische domeinen in te zetten voor zakelijke klantenuitdagingen. De DELMIA Quintiq technologie is al zeer lang toonaangevend op het gebied van supply chain planning & optimization software en is sinds 2014 onderdeel van het Franse Dassault Systèmes. Ordina’s Supply Chain Optimization team telt meer dan 60 gecertificeerde DELMIA Quintiq consultants, en is al ruim 20 jaar één van de meest ervaren partners binnen het ecosysteem van Dassault Systèmes.

DELMIA Quintiq

DELMIA Quintiq biedt end-to-end oplossingen voor het modelleren, plannen en optimaliseren van bedrijfsactiviteiten. De oplossingen worden gebruikt voor het plannen en optimaliseren van een breed scala aan complexe planningspuzzels: Sales & Operations (S&OP) planning (inclusief supply- en demand-planning), productieplanning, personeelsplanning en het optimaliseren van logistieke operaties. Belangrijke mogelijkheden zijn voorspellende en prescriptieve data-analyse, forecasting, what-if scenario-planning, collaboratieve besluitvorming, productieplanning en het managen van ad-hoc verstoringen.

Ordina implementeerde bij verschillende klanten o.a. volgende DELMIA Quintiq solutions:

 • DELMIA Quintiq S&OP
 • DELMIA Quintiq Demand Planning
 • DELMIA Quintiq Macro Planner
 • DELMIA Company Planner
 • DELMIA Quintiq Scheduler
 • DELMIA Quintiq Workforce Scheduling
 • DELMIA Rail Planning
 • DELMIA Fleet and Crew Planning
 • DELMIA Quintiq Logistics Planning

Ontdek onze klantenreferenties in sectoren als overheid, luchtvaart, transport, dienstverlening, productie, voedselverwerking of zorg op de Dassault Systèmes website.

 DELMIA Ortems

Ordina’s Supply Chain Optimization unit breidde het Dassault Systèmes portfolio uit met het leveren van diensten rondom het DELMIA Ortems product.. Hierdoor kunnen we onze klanten een nog breder scala aan productieplanning- en scheduling oplossingen bieden. Het portfolio bestaat uit de volgende  DELMIA Ortems solutions:

 • DELMIA Ortems Manufacturing Planner
 • DELMIA Ortems Synchronized Requirements Planner
 • DELMIA Ortems Production Scheduler

Waarom Ordina?

 1. U, als klant staat centraal
  Ordina vertrekt vanuit uw specifieke planningsprocessen en organisatie. Het verbeteren van de efficiëntie en het versterken van uw organisatie is de eerste doelstelling.
 2. U doet beroep op een lokaal team met uitgebreide ervaring
  Supply planning, Demand planning, Sales & Operations planning (S&OP), (multi-resource) rooster- en takenplanning,, Integrated business planning (IBP) of gedetailleerde productie scheduling? Onze supply chain optimization consultants hebben kennis en ervaring in uw sector en garanderen een 100% fit-aanpak.
  Een team van 60 gecertificeerde DELMIA Quintiq consultants in alle projectrollen. Dit team is lokaal gesitueerd in de Benelux en ondersteunt desgewenst meertalige projecten in zowel de nederlandse, engelse als de franse taal.
  Integratie van supply chain oplossingen met ERP-­, MES-­, HR­ en rapportagesystemen of mobiele toepassingen voor het ontsluiten van planningsdata kennen natuurlijk ook geen geheimen voor Ordina
 3. U doet beroep op een financieel uiterst stabiele dienstverlener met een brede klantenbasis
  Bekijk hieronder de cases over een aantal van onze realisaties bij verschillende klanten in verschillende sectoren waar het Ordina SCO-team succesvolle planningsoplossingen introduceerde.

Afhankelijk van uw behoeften bieden we volgende diensten:

 • Advies over uw bestaande planningsprocessen, en identificeren van verbeterpunten die kunnen dienen als basis voor een nieuwe planningsvisie, inclusief businesscase, roadmap en/of projectvoorstel.
 • Het implementeren, samen met uw medewerkers van de best passende planningsoplossing.
 • Opleiding van uw gebruikers en begeleiding bij de roll-out van uw planningsoptimalisatieproject
 • Pro-actieve monitoring, zodat uw organisatie kan bogen op een immer feilloos werkende planningsoplossing (lees: een dedicated DELMIA Quintiq support-team 24×7 ter beschikking)
 • Value Scan van uw bestaande supply chain oplossing. Ondersteunt uw planningssysteem nog steeds uw bedrijfsdoelstellingen , uw toekomstvisie, uw strategische beslissingen en houdt men rekening met nieuwe medewerkers- en klantwensen? Onze experten doen de test, leggen (mogelijks) de pijnpunten bloot en brengen practische oplossingen in kaart.

Hebt u een complexe planningsuitdaging?
Hebt u vragen over ons partnership met Dassault Systèmes?
Vragen over de DELMIA Quintiq solutions?
Vragen over de DELMIA Ortems solutions?
U wil gewoon sparren met een ervaren supply chain optimization consultant?