fbpx
Twee mannen achter een computer

“Data is essentieel voor de digitale transitie”

Emiel van Bockel in een interview met het Finacieele Dagblad.

Om te vernieuwen en de verandering voor te zijn, is digitale transitie de sleutel. Het is de drijvende kracht achter innovatie en bepalend voor het onderscheidend vermogen. Maar hoe doe je dat? Voor veel bedrijven is de digitale transitie een uitdaging.

Digitale transformatie

In een interview met het Financieele Dagblad legt Emiel van Bockel, directeur Data-driven bij Ordina, uit hoe een high performance team bijdraagt aan de digitale transformatie van een organisatie.

Het begint daarbij met data, legt hij uit. “Data is essentieel voor deze digitale transitie. Organisaties die data omzetten in waardevolle informatie en dit als zakelijk kompas gebruiken, presteren beter en blijven relevant. Het zijn intelligente, datagedreven organisaties.”

De digitale transitie is overigens geen reis die je stap voor stap kunt uitzetten. Van Bockel: “We zetten iteratief stappen door kennis uit de data te vermenigvuldigen met kennis uit de organisatie.”

Die kennis en kunde zet Ordina in op verschillende kennisdomeinen, zoals data science of supply chain optimization. Emiel: “Het probleem daarbij is de complexiteit. Het aantal factoren dat invloed heeft op een onderwerp is zo gegroeid dat één mens dat niet meer kan vatten. Daarom moet je deskundigen op het gebied van data, technologie en business bij elkaar brengen in een multidisciplinair team. Klanten willen ontzorgd worden van de rompslomp rond het vormen van teams en het implementeren van technologie. Wij helpen om dat de versnellen, zodat elke organisatie de verandering voor is.”

Intelligente datagedreven organisaties

De businesspropositie Data-driven houdt zich bezig met de vraag hoe bedrijven de veelheid aan soorten data effectief kunnen inzetten. Wie data snel en bewust kan omzetten in waardevolle informatie en dit als zakelijk kompas gebruikt, presteert beter en blijft relevant. Ordina zorgt ervoor dat een organisatie maximale waarde uit data haalt. Informatie uit die data kan een organisatie vervolgens gebruiken bij haar besluitvorming, bijvoorbeeld om de eigen dienstverlening of bedrijfsprocessen te verbeteren.

Ordina maakt gebruikt van diverse vakgebieden, zoals data science, linkeddata, geo-informatie, business intelligence en supply chain optimization om te komen tot een intelligente datagedreven organisatie.

Het resultaat hiervan is meer slagvaardigheid, een uitstekende klantbeleving en het inzicht om met een aangepast businessmodel te anticiperen op de wereld van morgen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Emiel van Bockel, tel: 030-663 7000, e-mail: emiel.van.bockel@ordina.nl