fbpx
damesvoetteam

De kracht van een high performance team

Ordina zet volop in op high performance teams. RulesMatter!, de jongste businessunit van ons bedrijf, heeft er al ervaring mee. Binnen vijf maanden na de start is het Fuji Team door de Rabobank al betiteld als meest ervaren team. Hoe doen ze dat?

Geloof in het team

Werken met ingespeelde teams is een belangrijke pijler voor RulesMatter! In plaats van individuele detachering, worden er hele teams vanuit de unit ingezet. “Ik geloof heilig in dit model”, benadrukt Hillebrand Meijer, unit manager van RulesMatter! “Ordina is er van overtuigd dat de markt zit te wachten op high performance teams. Daar ben ik het helemaal mee eens, en wij doen het al.” Het past bij de manier waarop Meijer graag met mensen werkt. “Je wilt dat mensen zich ontwikkelen. Dat kan in een model waarin je zelf bepaalt wie wat gaat doen. ”

Verantwoordelijkheid

De focus ligt op het einddoel. Een team is meer dan alleen een groep mensen. Het brengt een hele rugzak aan gezamenlijke ervaringen en best practices met zich mee, die direct beschikbaar zijn voor de klant. Dat is voor een individueel persoon ook het geval, maar als team neem je de resultaatverantwoordelijkheid over van de klant. Bovendien draag je expliciet zorg voor het proces. “Voor de klant is een high performance team een groot verschil ten opzichte van een team van individualisten”, aldus Meijer.

Sourcing the impossible

Momenteel vraagt de markt om hele ervaren mensen, maar die zijn er gewoonweg niet genoeg. RulesMatter! heeft daar een antwoord op: Sourcing the impossible. Meijer: “Als je één ervaren iemand hebt, dan kun je er heel goed drie of vier íets minder ervaren mensen omheen zetten. Slimme, gretige mensen is daarbij wel een voorwaarde, want die stellen de goede vragen, die willen leren en aanpakken.” In de markt heerst nog het geloof dat dit niet kan. Maar RulesMatter! laat weldegelijk zien dat ze het ‘onmogelijke’ kunnen bereiken. Vraag het maar aan de Rabobank.