Illustratie van High Performance Teams

De reis van teams naar high performing

Onlangs organiseerde het Agile Consortium in Doorn haar jaarlijkse congres. Het thema was dit jaar ‘De impact van Agile’. Rob Paeper en Edwin Burgers van Ordina verzorgden op het hoofdpodium een inspirerende presentatie over de reis van teams naar High Performing.

​De presentatie belichtte een aantal van de belangrijkste aspecten die een rol spelen om een team zo goed mogelijk te laten presteren.

Synergetisch samenwerkende teams

Zo gingen de Ordina-collega’s in op waarom synergetisch samenwerkende teams met autonomie en end-to-end verantwoordelijkheid meer waarde voor de business realiseren. Zij zijn effectief en efficiënt, verhogen de kwaliteit en teamleden hebben meer plezier in het werk.

Reis naar high performing

Een High performance team is er echter niet als bij toverslag. “Teams ontwikkelen zich in de tijd. Het is een reis op weg naar het doel om met elkaar een maximale prestatie te leveren en om daarna dat niveau zo lang mogelijk vast te houden. Het is een pad dat doorlopen wordt en dat pad kent verschillende stadia. In het begin van de reis ligt de nadruk op het selecteren van de benodigde teamleden en op de reisvoorbereiding. Dat noemen wij Formeren. Als het team eenmaal op weg is dan komt de nadruk op het verder ontwikkelen van het team en het faciliteren van hun reis”, aldus Rob Paeper en Edwin Burgers.

Bekijk ook de pagina over onze propositie High performance teams.