Post-its op glazen muur

Deelnemers Open Kitchen maken kennis met agile leiderschap

Onlangs organiseerde Ordina een Open Kitchen om agile vakgenoten een kijkje in de keuken te geven bij Ordina. Vanuit het Agile Coaching Gilde, een groep van ervaren agile coaches binnen Ordina die hun kennis willen delen, konden de deelnemers proeven en ervaren wat Ordina allemaal in huis heeft.

Bedrijven kunnen nu en in de toekomst alleen succesvol zijn als zij sneller innoveren dan de concurrent. Om die wendbaarheid te vergroten, werken bedrijven aan hun digitale transformatie – met agile werken als uitgangspunt.

Agile leiderschap

Wil je als organisatie succesvol wendbaar zijn, dan moet het management mee in deze transformatie. Deze tijd van razendsnelle veranderingen vraagt om agile – coachend en faciliterend – leiderschap, waarbij de denkkracht van de slimme mensen op de werkvloer volledig wordt ontsloten.

Hoe coach je het management van een bedrijf naar agile leiderschap? Maryse Meinen, agile coach bij Ordina, nam de deelnemers aan de Open Kitchen mee door middel van een toolkit die zij presenteerde.

Liberating structures

En hoe zorg je dat je de kracht van medewerkers ontsluit en inzet? Voor dat laatste zet Edwin Burgers, agile coach bij Ordina, bijvoorbeeld liberating stuctures in – een fantastische manier om iedereen te betrekken bij het oplossen van complexe vraagstukken of het nemen van besluiten binnen je bedrijf. Edwin bracht dit met alle deelnemers van de Open Kitchen in de praktijk.