programmacode met abstracte technische actergrond

Data science

Continu, op ieder moment, altijd en overal worden gegevens verzameld. Organisaties moeten vooruitkijken en besluiten kunnen nemen op basis van data. Dit kan met behulp van data science. Data science is een multidisciplinair vakgebied dat met behulp van statistiek, data-analyse en algoritmen waarde haalt uit grote hoeveelheden (on)gestructureerde data.

CO2-uitstoot schepen drastisch verminderd door gebruik ProntoContainerschip in de haven Rotterdam

Ordina heeft succesvolle data science-projecten bij haar klanten gerealiseerd, waaronder voor het Havenbedrijf Rotterdam. Ordina heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het platform Pronto voor Port Call Optimisation. Dit platform combineert gegevensbronnen, zodat een havenbezoek door een schip zo nauwkeurig mogelijk kan worden gepland. Op basis van die gegevens voorspelt Pronto aankomsttijden nauwkeuriger. Zo worden activiteiten die moeten plaatsvinden tijdens het havenbezoek naadloos op elkaar afgestemd. Lees hier de volledige case.

Efficiënt havenbezoek leidt tot een enorme reductie van de hoeveelheid uitgestoten CO2 door schepen.

Slim toevoegen van waarde met data science

Op basis van data kan uw organisatie processen verbeteren en nieuwe dienstverlening introduceren. Op die manier wordt uw organisatie intelligent en datagedreven. Een intelligente datagedreven organisatie vertrouwt op data en speelt adequaat in op verandering. Met haar Data2Value-aanpak helpt Ordina haar klanten de verandering voor te zijn.

Lees meer over data science in onze leaflet Slim toevoegen van waarde met data science.

Ordina’s aanpak voor data science

Ordina heeft vanuit haar jarenlange ervaring met data science een eigen aanpak ontwikkeld: Data2Value. Ordina gebruikt haar Data2Value-aanpak om ervoor te zorgen dat data science tot toevoegde waarde leidt. In een multidisciplinair klantteam werken domein- en dataexperts van uw organisatie samen met onze experts op data science. Hiermee vermijden we de bekende valkuil dat data scientists in isolatie binnen de organisatie werken, waardoor prototypes van prognoses en algoritmes nooit in productie komen.

De Data2Value-aanpak bestaat uit verschillende fases, te weten de hypothesefase, de analysefase, de prototypefase en de implementatiefase. In deze fasen komen competenties als consulting, data science, user experience, engineering en security samen. Ordina heeft ervaring in alle disciplines en biedt toegang tot alle benodigde kennis naar gelang het vraagstuk en uw behoefte.