Data Visualisation, Analysis & Insights

Data is uw zakelijke kompas

John Deere ziet tractors tegenwoordig als attributen voor datacollectie over bodem- en luchtvochtigheid. Netflix wist op basis van kijkersgegevens dat House of Cards een hitserie zou worden. En een datingsite belooft een match made in heaven op basis van online gedrag. Data is het nieuwe goud en genereert nieuwe business dankzij business intelligence. En daar moet u iets mee. Maar, waar begint u? Bij Data Analytics & Science van Ordina. Welkom.

Ordina, uw partner in datatechnologie

Wij zetten data om naar informatie. Met oplossingen en businessplatforms van onder meer Oracle, Microsoft, Qlik, Salesforce, Esri en SAP. Vanuit een duidelijke missie: zorgen dat data een kompas wordt voor zakelijke beslissingen. Voor organisaties binnen de overheid, retail (logistieke) industrie, financiële markt en zorg. Branches die wij begrijpen. Met meer dan 150 dataprofessionals zijn we in de Benelux het grootste bedrijf op het gebied van data analytics & science.

Alles begint bij databronnen

In de digitale wereld gelden dezelfde ongeschreven regels als in de fysieke wereld. Succesvol ondernemen staat of valt met inzicht in processen én kennis over uw omgeving. Begin daarom bij uw databronnen. Of dit nu sensoren, smartphones en social media zijn óf een mix daarvan; het gaat erom dat u een digitaal spiegelbeeld van de werkelijkheid creëert. Met oog voor privacy & security.

Van inzicht naar optimalisatie

Vervolgens wilt u nieuwe inzichten vergaren. Om processen te optimaliseren, nieuwe klantbehoeften te spotten of services te verbeteren. Wij analyseren de relevante data(sets) én visualiseren dit. Van relatief eenvoudige rapportages over uw processen, het structureren en analyseren van in- en externe datastromen om nieuwe marktkansen in kaart te brengen tot zeer geavanceerde analyses om toekomstig gedrag te voorspellen.

Naar voorschrijvende systemen

En dan is er nog de overtreffende trap: prescriptive analytics. Oftewel, zorgen dat systemen de voorspellingen vertalen naar een concreet stappenplan. Waarbij machine learning, artificial intelligence en deep learning een belangrijke rol spelen. Ook daarvoor klopt u bij ons aan.

Mogelijke samenwerkingsvormen

Om u van dienst te zijn, kennen we verschillende samenwerkingsvormen:

 • Detachering: we leveren professionals die op korte of langere termijn datadoelen voor u realiseren
 • Projecten: we beginnen bij uw vraag, stellen een projectplan op en voeren dat Agile uit met high performance teams.
 • Co-creatie: we creëren gezamenlijk een team van dataprofessionals dat aan de slag gaat met best practices.

Intelligente datagedreven organisatie

Wij kunnen u helpen in de ontwikkeling naar een intelligente datagedreven organisatie. Dat doen we met onze business propositie Intelligente datagedreven organisaties die uit vier deelproposities bestaat:

 • Advanced Analytics Competence Center (AACC)
  Een AACC gebruikt data om voorspellende en voorschrijvende modellen en aanbevelingen te realiseren.
 • Dataplatforms
  Dataplatforms bevat naast de klassieke data-infrastructuren vooral nieuwe vormen van data-opslag en data-ontsluiting. Hierbij kun je denken aan oplossingen als LinkedData, maar ook aan oplossingen, waarbij we met technologieën als Spark en Kafka platformen bouwen als Lightbend, Cloudera, Hortonworks en Azure
 • Datamigratie 
  Migratie is complex. Of het nu gaat om de introductie van een nieuw pakket, het consolideren van meerdere systemen of nieuwbouw. Ordina is de specialist in datamigratie, data-integratie en datakwaliteit.
 • Smart Assset Management SAM)
  SAM maakt inspectie van bedrijfsmiddelen (assets) op afstand mogelijk. Dit doen we door afwijkingen tussen de beschreven situatie en de daadwerkelijke situatie automatisch te detecteren. SAM combineert technologieën als artificial intelligence, GEO-ICT en ERP-assetmanagement.