fbpx
programmacode met abstracte technische actergrond

Data2Value

Slim toevoegen van waarde met data science.

Continu, op ieder moment, altijd en overal worden gegevens verzameld. Organisaties moeten vooruitkijken en besluiten kunnen nemen op basis van data. Dit kan met behulp van data science. Data science is een multidisciplinair vakgebied dat met behulp van statistiek, data-analyse en algoritmen waarde haalt uit grote hoeveelheden (on)gestructureerde data.

Benieuwd hoe wij Havenbedrijf Rotterdam helpen de slimste haven ter wereld te worden?

Foto uitzicht Haven Rotterdam

Tegen de achtergrond van de Tweede Maasvlakte, vertellen Robbert Engels (product director PortXchange Havenbedrijf Rotterdam), Ted Oliekan (BUM Data science) en Emiel van Bockel (directeur Data Driven) wat Ordina heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van PortXchange. Een platform dat op basis van aanwezige data zorgt voor de meest optimale planning van de aankomst en het vertrek van zeeschepen in de haven van Rotterdam. Lees hier de volledige case.

Ordina heeft ons vervolgens een jumpstart gegeven om het PortXchange platform op te zetten en snel op te schalen.

Slim toevoegen van waarde met data science

Op basis van data kan uw organisatie processen verbeteren en nieuwe dienstverlening introduceren. Op die manier wordt uw organisatie intelligent en datagedreven. Een intelligente datagedreven organisatie vertrouwt op data en speelt adequaat in op verandering. Met haar Data2Value-aanpak helpt Ordina haar klanten de verandering voor te zijn.

Download leaflet

Lees meer over data science in onze leaflet Slim toevoegen van waarde met data science.

Ordina’s aanpak voor data science

Ordina heeft vanuit haar jarenlange ervaring met data science een eigen aanpak ontwikkeld: Data2Value. Ordina gebruikt haar Data2Value-aanpak om ervoor te zorgen dat data science tot toevoegde waarde leidt. In een multidisciplinair klantteam werken domein- en dataexperts van uw organisatie samen met onze experts op data science. Hiermee vermijden we de bekende valkuil dat data scientists in isolatie binnen de organisatie werken, waardoor prototypes van prognoses en algoritmes nooit in productie komen.

De Data2Value-aanpak bestaat uit verschillende fases, te weten de hypothesefase, de analysefase, de prototypefase en de implementatiefase. In deze fasen komen competenties als consulting, data science, user experience, engineering en security samen. Ordina heeft ervaring in alle disciplines en biedt toegang tot alle benodigde kennis naar gelang het vraagstuk en uw behoefte.