fbpx

Enterprise low-code with Mendix

Duurzame digitale versnelling voor business én IT.

Steeds meer organisaties worstelen met de snel veranderende wensen en behoeften vanuit klanten, eindgebruikers en de maatschappij. Informatie, producten en diensten moeten gemakkelijk en snel beschikbaar zijn. Niet langer alleen via websites, maar vooral ook via (mobiele) applicaties en portalen, die bovendien moeten voldoen aan eisen op het gebied van security, privacy en toegankelijkheid. Tegelijkertijd is er ook vanuit de eigen organisatie een continue vraag naar nieuwe oplossingen om businessdoelen te realiseren. Voor veel organisaties wordt het daarom steeds belangrijker om daarop in te spelen, om zo de voorsprong ten opzichte van hun concurrenten te kunnen behouden.

Brug tussen businessbehoeften en IT

De Ordina Solution for Enterprise Low-Code with Mendix helpt organisaties om digitaal te versnellen, zodat zij op het gebied van IT kunt blijven voldoen aan de steeds veranderende wensen van werknemers en klanten. Dat doen we met het low-codeplatform Mendix, waarmee eenvoudig portalen en (mobiele) applicaties gecreëerd kunnen worden in slechts een fractie van de tijd die traditionele ontwikkelingsmethodes nodig hebben. Het platform van wereldleider Mendix is een van de snelste en makkelijkst te gebruiken low-codeplatformen. Hierdoor kunnen medewerkers zonder hoogwaardige IT-kennis zelf laagdrempelig applicaties realiseren of aanpassen. Zo kun je zelf aan de slag en houd je controle over je applicaties.

Op deze manier sla je een brug tussen business en IT en kun je in samenwerking met onze specialisten snel nieuwe oplossingen ontwikkelen die direct toegevoegde waarde leveren. Onze high performance teams helpen je niet alleen bij het bouwen, testen en implementeren, maar nemen ook beheer en doorontwikkeling van de oplossingen voor hun rekening. Daarmee is jouw IT-landschap wendbaar, kun je altijd adequaat inspelen op de veranderende actualiteit en bied je een optimale gebruikerservaring met moderne user interface, die ook je business een boost geeft.

Klantcase: Schiphol Today app

In een hybride high performance team, bestaande uit professionals van Schiphol en Ordina is een nieuwe app ontwikkeld op basis van Mendix. De Schiphol Today app is in een eerste release ontwikkeld voor floormanagers.

Zij beschikken nu in één oogopslag over alle informatie die ze nodig hebben om hun werk te kunnen doen. Zo zijn ze beter voorbereid, gaat hun werk efficiënter en hebben ze meer tijd voor hun kerntaak: het begeleiden van reizigers. In de app staat waar de floormanager is ingeroosterd, met welke collega’s en wat eventuele bijzonderheden zijn. Bepaalde taken worden direct ondersteund, zoals het melden van eventuele storingen. Doordat dit realtime gebeurt, weet iedereen direct wat er speelt en kunnen ondersteunende servicediensten sneller reageren.

De app is als native app niet alleen enorm gebruiksvriendelijk, hij is ook toekomstbestendig ontwikkeld. Functionaliteiten die ook voor andere doelgroepen binnen Schiphol handig of nodig zijn, zijn ontwikkeld als bouwblokken die ook in andere apps binnen Schiphol kunnen worden ingezet. Lees meer. 

Maud Schijen, Schiphol digital: “We hebben een hele enthousiaste groep gebruikers die zeer te spreken is over de professionaliteit en het gebruiksgemak van de app.

Whitepaper ‘Overheidsorganisaties kunnen sneller en slimmer digitaliseren’

Wil je ook je digitale transformatie versnellen en burgers, medewerkers en ketenpartners een hoger serviceniveau bieden? Kijk dan eens naar de voordelen van moderne, vellige, laagdrempelige applicaties en websites op basis van low-code. Download de whitepaper en versnel je digitalisering!

Onze aanpak

Met bijna zeventig consultants in Nederland en België behoren we wereldwijd tot de top-4 Mendix-leveranciers. We hebben de afgelopen jaren een gedegen track record opgebouwd met succesvolle Mendix-projecten in verschillende sectoren. Daarbij zetten we onze kennis en ervaring in om sneller toegevoegde waarde te leveren. Zo hebben we voor de overheid diverse specifieke bouwblokken ontwikkeld, waardoor we veilig en snel veelgebruikte onderdelen zoals E-herkenning en de Rijkshuisstijl kunnen toevoegen. Ook voor zorgverzekeraars hebben we generiek inzetbare bouwblokken gerealiseerd rondom veelvoorkomende use cases van klanten, zoals het indienen van declaraties.

Dankzij onze schaalgrootte kunnen we bovendien gemakkelijk opschalen en binnen vrijwel elk IT-landschap een grondige implementatie van het Mendix-platform realiseren. Vanaf dat punt kunnen veel organisaties, al dan niet met hulp van onze experts, zelf van start met hun digitale versnelling. Zodoende biedt Ordina een duurzame oplossing voor de toekomst.