fbpx

Field Service Planning

Plan je medewerkers efficiënter én tegelijk flexibeler in.

Plannen van medewerkers met diverse ervaringen en competenties is een complexe puzzel. En al helemaal als je mensen extern, bij je klanten werken, als thuisverzorger of huishoudhulp, installateur, technicus, securitypersoneel, … Zo efficiënt mogelijk elke buitendienstmedewerker inplannen, terwijl je rekening houdt met de noden en wensen van je mensen én van je klanten: hoe doe je dat? Ontdek ons platform voor Field Service Planning.

3 redenen om te investeren in een planningsoplossing

Field Service Planning is een schaalbare, digitale oplossing voor het inplannen van taken op locatie. De tool berekent automatisch de optimale combinatie van mensen en opdrachten, met aandacht voor een brede waaier factoren, plant uw medewerkers in en rapporteert.

Je voordelen:

 1. Plan efficiënter, lever kwaliteit én bespaar
  Bepaal je planning op basis van verschillende factoren: van de beschikbaarheid, skills, locatie, mobiliteitsmogelijkheden, arbeidsovereenkomst en wensen van je medewerkers tot de voorkeuren van je klanten. Zo bied je altijd de juiste hulp op het juiste moment én tegen de juiste prijs.
 2. Zorg voor tevreden, loyale medewerkers
  Maak uurroosters op die een mooie werk-privébalans garanderen (kinderen, opleidingen, sport, …), aansluiten bij de kennis, mogelijkheden en persoonlijke voorkeuren (ploegen, verlof, …) van je mensen en hen flexibiliteit bieden. Verminder de administratieve druk bij buitenmedewerkers en maak de job van planner interessanter.
 3. Maak van klanten fans
  Zorg dat je field service medewerkers op tijd komen en kwaliteitsdiensten leveren, communiceer transparant en hou ruimte voor last-minute interventies of flexibele bijsturingen. Geef je klant inspraak in de planning. Zo overtref je de wensen van je veeleisende klanten.

Medewerkers hebben inbreng bij het opstellen van hun rooster en minder papierwerk .

 Field Service Planning: de features

 • De basis: de Delmia Quintiq-totaaloplossing voor workforceplanning van Dassault Systèmes.
 • Extra features voor optimalisatie (efficiëntste verplaatsingen, inbreng medewerkers bij roostering…)
 • Participerend roosteren: een brede waaier van features geven de medewerker inspraak bij het tot stand komen van hun rooster, van het respecteren van persoonlijke voorkeuren tot het volledige zelfroosteren
 • Cloud SaaS-oplossing: laagdrempelig, altijd beschikbaar, veilig.
 • Schaalbaar: evolueert mee met je organisatie (wijzigingen in takenpakket, in regelgeving, enz.).

Ordina: onze aanpak

Ons Supply Chain Optimization team heeft jarenlange ervaring met planningspuzzels: van logistieke– en productieplanning tot personeelsplanning. Door die expertise te bundelen met de toonaangevende software van Dassault Systèmes én de kennis van je organisatie, ontwerpen we een oplossing die nauw aansluit bij je noden.

 • Assessment en analyse
  We brengen je planningsprocessen in kaart, identificeren pijnpunten en gaan na of en hoe het platform je kan helpen (kosten-batenanalyse).
 • Design en implementatie
  We customizen de planningsoplossing en voegen je data in. Dat gebeurt op een agile manier: we toetsen constant af, verfijnen het voorstel en schaven bij waar nodig. Daarna integreren we de oplossing in je bestaande IT-landschap: hr-systemen (personeelsgegevens en rollen), payroll en facturatie.
 • Uitrol en kennisoverdracht
  We rollen de oplossing uit binnen de organisatie, activeren de mobiele app voor de fieldmedewerkers en zorgen voor kennisoverdracht
 • Support en advies
  Ook na de go-live zijn we beschikbaar. We bieden support en geven toelichting bij eventuele nieuwe features, zodat je je investering optimaal benut.

98% van onze klanten ziet onze Field Service planningsoplossing als het kloppend hart van de bedrijfsvoering.

Webinar Field Service Planning

Hoe plan je elke buitendienstmedewerker zo efficiënt mogelijk in, rekening houdend met de behoeften en wensen van je medewerkers en je klanten? Volg ons webinar over Field Service Planning op 2 november en ontdek onze aanpak.

Waarom Ordina?

 • Jarenlange ervaring met planningspuzzels. Referenties: Familiehulp, Eurostar, Radio France, ISS, NEP, Koninklijke Marechaussee, France-TV, Douane, VRT, …
 • Een multidisciplinair, high-performance team
 • Buitengewone dienstverlening mét garanties

Je wil dat je planners focussen op uitzonderingen en plotse veranderingen?
Dat ze werken met een tool die mee evolueert met nieuwe bedrijfsactiviteiten en wetgevingen?
Benieuwd hoe we je kunnen helpen? Contacteer ons.