GEO-ICT

De meerwaarde van geo-informatie. Sluit uw business aan op de wereld om u heen

Het verkeersnet in beeld brengen om beschadigingen aan het wegdek real-time zichtbaar te maken. In één oogopslag zien waar de meeste zorgbehoefte in een wijk is. Of een simulatie die laat zien hoe smart grids de komende jaren kunnen functioneren in een stad. Werken met GEO-ICT betekent dieper inzicht in uw omgeving. Vanuit het verleden tot heden, maar ook vooruitkijken naar de toekomst. Met ESRI, Open Source GIS en FME. Zien wat wij zien?

Waarde uit locatiecomponent

Voor gebruikers is informatie die op een kaart kan worden weergegeven snel en eenvoudig te doorgronden. En dankzij technologische ontwikkelingen nemen de mogelijkheden toe om geo-informatie in de vorm van kaarten en luchtfoto’s op een natuurlijke wijze te integreren in uw bedrijfsprocessen. Ordina kan u helpen om deze omslag te maken.

We integreren, ontwikkelen, implementeren en beheren GEO-ICT-oplossingen. Denk hierbij aan oplossingen om geo-informatiestromen te gebruiken die belangrijk zijn in uw specifieke dienstverlening. Maar het kunnen ook analyses zijn met het oog op de komende vijf, tien of twintig jaar of een oplossing die real-time inzicht geeft in de status van uw assets. Kortom: informatie die essentieel is om (operationele) processen te optimaliseren en om aansluiting te houden met de wereld om u heen.

GEO-ICT en andere expertises

We hebben onze ervaring en diepgaande expertise op het gebied van GEO-ICT gebundeld in één businessunit. Bijna vijftig professionals focussen zich dagelijks op de mogelijkheden van GEO-ICT. De meerwaarde van ruimtelijke informatie is echter zeer breed en overlapt dus ook andere expertisegebieden. Daarom werken we – als uw behoefte daarom vraagt – intensief samen met partners, met specialistische bedrijven of onze eigen kennisunits. Zo maken we gebruik van een combinatie van virtual reality en GEO-ICT, zodat bewoners van een dorp in Friesland met behulp van een Hololens kunnen ervaren hoe de herinrichting van een straat eruit kan gaan zien.

Certificeringen en partnerships

We nemen verantwoordelijkheid en zoeken proactief naar de nieuwste ontwikkelingen, omdat we de ambitie hebben om meerwaarde te creëren voor klanten met geo-informatie. Onze certificeringen en formele partnerships, met voor GEO-ICT relevante partijen als ESRI, SAP, Oracle en Microsoft, onderstrepen die ambitie. Onze dienstverlening bestaat uit het individueel of in teams leveren van experts op het gebied van GEO-ICT, het projectmatig realiseren van GEO-ICT-oplossingen en het beheren van GEO-ICT-omgevingen.

Onze diensten:

  • Advies
  • Implementatie
  • Data-/applicatiebeheer
  • Integratie geo-informatie
  • Ontwikkeling van maatwerk
  • Innovatiemogelijkheden met GEO-ICT