fbpx

SAP Services

Benut uw investeringen in SAP optimaal

Wat uw ambities met SAP ook zijn, Ordina kan u ondersteunen. We helpen u bij het het herdenken van businessprocessen, het implementeren van een SAP-oplossing, het beheer van uw SAP-infrastructuur, de overstap naar SAP S/4HANA …

Als SAP Gold Partner, SAP Service Partner en Value Added Reseller hebben we een team van meer dan 100 SAP-experten in huis. Ze staan klaar om uw behoeften te vertalen naar een schaalbare, toekomstgerichte oplossing.

End-to-end aanbod: van businesscase tot beheer

We helpen u bij elke stap van uw SAP-project. We starten onze samenwerking met de vraag hoe we uw processen kunnen verbeteren. Daarna ontwikkelen we een businesscase en een strategie en ontwerpen, configureren en testen de oplossing. Uiteraard zorgen we ook voor de go-live en de ondersteuning na de implementatie.

Samenwerking en innovatie staan altijd centraal. Onze experten adviseren u over de toegevoegde waarde van het project en wijden u in in de allernieuwste SAP-oplossingen. Innovatie is voor ons een erezaak. Zonder te innoveren om te innoveren. We integreren nieuwe oplossingen op het moment dat die voor u nuttig en betaalbaar zijn, met gegarandeerde ROI.

Highlights in ons aanbod

  • SAP HANA en S/4HANA-migraties

De voordelen van S/4HANA in het kort: meer functionaliteiten, minder onderhoud dan de traditionele SAP-businesssuite en een uitermate gebruiksvriendelijke interface. Tegen 2025 verwacht SAP dat al zijn klanten zijn overgestapt naar de SAP S/4HANA-suite voor het SAP HANA-platform. Proactieve ondernemingen zetten nu al de stap.

Wat zijn de voordelen voor úw bedrijf? Wanneer plant u zo’n migratie best in? Gaat u voor een big-bang of werkt u stap per stap? En moet u uw infrastructuur ook bijwerken? We  beantwoorden al deze vragen ter voorbereiding van uw migratieproject. Als end-to-end dienstenleverancier helpen we daarna met de implementatie, de integratie en het beheer van uw S/4 HANA-suite.

  • SAP BRIM (Billing and Revenue Innovation Management)

Ordina nam 100% van de aandelen van IFS Probity over. Hierdoor hebben we de expertise in huis van een dienstverlener met diepgaande expertise in complexe massa facturatieprocessen (subscription billing). Wij bieden order-to-cash oplossingen voor complexe, high volume afreken- en facturatieprocessen. Daarmee is het mogelijk om klanten individueel en on demand te bedienen, met nieuwe proposities en combinaties van producten en abonnementen. Flexibele prijsstellingen? Geen probleem. Net als vaste, variabele en éénmalige kosten op één factuur. Meestal werken we  met SAP BRIM maar we kunnen je ook helpen met andere subscription billing platforms. Meer info en cases vind je via deze link.

  • SAP for Utilities

De utilities sector is in transitie. Aan energieleveranciers, netbeheerders, meet- of waterbedrijvan de uitdaging om mee te bewegen. Bijvoorbeeld met nieuwe producten en proposities die je snel in de markt kunt zetten. Maar ook met slimmere interne processen of flexibele manieren van afrekenen en factureren. SAP for Utilities is onze strategische oplossing om lead-to-cash-processen te ondersteunen zodat je nieuwe kansen kan benutten en nieuwe bedrijfsmodellen kan ontwikkelen. Wij helpen energie- en waterbedrijven met: analyseren en verbeteren van business processen – implementeren van nieuwe systemen en releases – proces-, project- en interim-management – inrichten en verbeteren van meter-to-billprocessen – analyseren en verbeteren van data- en informatiestromen – implementeren van nieuwe wet- en regelgeving – datamigraties, datamanagement en datagovernance.

  • SAP Customer Relationship Management (CRM)

Onze SAP CRM-experten stellen altijd een oplossing voor die aansluit bij uw noden. Gaande van de vertrouwde SAP CRM-oplossing tot SAP Hybris met in-memorytechnologie, zodat u realtime-inzicht krijgt in het gedrag van uw klanten. Welke oplossing u ook kiest, uw marketing-, sales- en servicedepartementen hebben de perfecte tool om de relaties met uw klanten efficiënt te beheren. Onafhankelijk van het kanaal waarmee u met de klant in contact staat, van callcenters, het internet of sociale media tot mobiele applicaties.

  • SAP IoT

Ontketen de kracht van het Internet of Things. Maak uw plannen waar, samen met ons SAP IoT competence centre. Elk project begint met een assessment waarbij we de toegevoegde waarde van de oplossing in kaart brengen: een multidisciplinair team bepaalt samen met u de prioriteiten, definieert de waarde voor uw business en lijst de verwachtingen op. Zo ontstaat een IoT-strategie. Daarna werken we de oplossing uit, gebaseerd op SAP Cloud Platform en SAP Leonardo. Uiteraard zorgen we daarbij voor een naadloze integratie van toestellen, mensen en interne processen. Op die manier ontstaat een oplossing die perfect aansluit bij uw noden en uw bestaande systemen.

  • SAP Partner Centre of Expertise (PCOE)

Uw belangrijkste processen draaien op SAP. Een slimme beslissing! We zorgen er graag voor dat uw SAP-systeem voor altijd in topvorm blijven. Als officiële SAP Value Added Reseller hebben we een Partner Centre of Expertise (PCOE) certificaat op zak, dat bewijst dat we kwaliteitsvolle SAP-supportdiensten leveren. Onze experten bieden eerste-, tweede- en derdelijnsupport, in uw kantoren of van op afstand. We verzekeren het onderhoud van uw SAP-platform en doen permanent suggesties om uw platform en infrastructuur te optimaliseren en vernieuwen.

Daarom Ordina

Meer dan 100 ervaren consultants staan klaar om u te helpen. De technische expertise in ons team is breed: van specialisten in voorraadketenbeheer, financieel beheer en service en asset management tot SAP CRM, IS Utilities, NetWeaver, HANA, mobiele oplossingen en BI. Die technische kennis combineren we met een grondig inzicht in uw business. Op die manier kan u uw SAP-investering maximaal benutten.

Onze klanten

Uiteraard zijn onze klanten de beste bevestiging van ons kunnen. De volgende bedrijven rekenen op Ordina voor hun SAP-oplossingen: Agfa Graphics, ArcelorMittal, Atlas Copco, BMW, Digipolis, Distripaints, Eandis, Electrabel, Elia, ENI, the European Commission, Fluxys, Indaver, Infrax, ISS, Janssen Pharmaceutica, KBC, KU Leuven, EDF Luminus, Manroland, Mazda, SNCB, Umicore, WML en meer.