fbpx

Smart Move

Stap op het juiste moment over op SAP S/4HANA

SAP stopt in 2027 met de ondersteuning van SAP ECC (SAP ERP Central Component). Heeft u een SAP-systeem, dan heeft u waarschijnlijk veel vragen. Wanneer stap ik over? Wat doe ik tot die tijd met mijn huidige infrastructuur? Blijf ik investeren in oude technologie? Kies ik voor een migratie, of maak ik als organisatie een andere keuze?

Om de juiste afweging hierin te kunnen maken, is het van belang om goed te identificeren wanneer en hoe de migratie in uw situatie het beste kan plaatsvinden.

Smart Move solution

Met onze Smart Move solution maken we in een aantal praktische stappen een inventarisatie van uw huidige omgeving en bepalen we samen met u wat de beste opties zijn in een gezamenlijke roadmap. Op die manier bent u optimaal voorbereid op de overstap naar SAP S/4HANA.

Download leaflet

Lees meer over Smart Move in onze leaflet Stap slim over naar SAP S/4HANA.

SAP Gold Partner

Ordina is al dertig jaar een vertrouwde SAP-implementatiepartner met Gold Partner-status. Naast specifieke SAP-kennis beschikken we over vele specialismen en competenties. Zo hebben we veel expertise en ervaring met infrastructuur- en cloudoplossingen. Ook helpen we bij licentiebeheer of als u specifieke processen wilt onderbrengen in randapplicaties op basis van bijvoorbeeld het Mendix-platform of RPA. Door dit one-stop-shop-model van Ordina heeft u alles onder een dak.

Waarom Rotarex op Ordina vertrouwt voor een SAP S/4HANA-implementatie

De Luxemburgse groep Rotarex, specialist in multifunctionele kleppen, besloot een totaal geïntegreerde oplossing in te zetten om al haar bedrijfsprocessen te ondersteunen. De keuze viel op SAP S/4HANA met Ordina Luxembourg als belangrijkste implementatiepartner. Lees meer over de case. 

Onze aanpak

De Ordina Smart Move aanpak is gebaseerd op een value discovery-traject met een aantal workshops. Daarin kijken we met behulp van specialisten aan de hand van SAP-rapportages op procesniveau naar wat de consequenties zijn als u een overstap naar S/4HANA maakt.

 • Analyse
  Met behulp van een aantal SAP-rapportages, analyseren we het huidige SAP-landschap en in hoeverre het systeem klaar is voor een overstap naar S/4HANA. Aan de orde komen onder meer het maatwerk, de bedrijfsprocessen en de hardware.
 • Workshops
  In een aantal workshops kijken we met behulp van SAP-rapportages op procesniveau naar de consequenties van een overstap naar S/4HANA. De focus ligt hierbij op het identificeren en vaststellen van de verschillende processen in uw organisatie. Welke worden nu ingevuld binnen uw bestaande SAP-omgeving en welke al dan niet daarbuiten in een maatwerkoplossing.
 • Componenten, maatwerk en infrastructuur
  In deze fase bekijken we welke componenten al beschikbaar zijn of wanneer deze beschikbaar komen in de S/4HANA-roadmap. Daarnaast bekijken we of bestaande maatwerkoplossingen in uw omgeving kunnen worden vervangen door nieuwe standaardfunctionaliteiten in S/4HANA. Ook onderzoeken we de huidige infrastructuur van de omgeving en nemen we dit mee in de analyse.
 • Een gedegen advies
  Vanuit deze eerste inventarisatie brengen we het optimale traject voor u in kaart. In een uitgebreid verslag brengen we op basis van de technische rapportages en workshops een advies uit over wat voor u de beste strategie is om van SAP ECC naar S/4HANA te komen.

De voordelen van een SAP S/4HANA-migratie met Ordina samengevat:

 • Een Gold Partner en waardegedreven aanpak helpt in het proces van analyse tot en met de beste timing van de migratie naar S/4HANA.
 • Van value discovery en analyse tot en met implementatie, infrastructuur en beheer; Ordina biedt alle benodigde diensten.
 • Ordina is met meer dan 180 SAP-consultants een gedegen partner met jarenlange SAP ervaring.

Meer informatie over Smart Move? Stel uw vraag aan Erwin.

Erwin Drees
Erwin Drees
Business unit manager
Klik om direct telefonisch contact op te nemen: +31 (0)6 5236 1001 Klik om direct contact op te nemen via WhatsApp Stuur een email