Supply Chain Optimization

Complexe supply chain-puzzels kraken. Wij helpen u om sneller, effectiever en efficiënter in te spelen op de wereld om u heen

De omgeving waarin u actief bent is dynamischer dan ooit: nieuwe technologieën volgen elkaar non-stop op, klanten stellen steeds hogere eisen en innovatieve startups dagen de gevestigde orde uit. De sleutel naar een sterke marktpositie? Uw supply chain. Daarom heeft Ordina een unit die is gespecialiseerd in Supply Chain Optimization (SCO). Uw partner in planningsoplossingen, Manufacturing Operations Management (MOM) en optimalisatie.

Ordina’s consultants adviseren over softwareoplossingen, implementeren deze oplossingen én begeleiden u naar succesvolle ingebruikname. Hiermee zorgen we dat u eenvoudiger de juiste beslissingen kunt nemen in de snel veranderende wereld. Onderbouwd, met oog op maximale efficiëntie. We starten hierbij altijd vanuit uw behoefte, niet vanuit technologie.

Planningsoplossingen

Mensen en resources zo efficiënt mogelijk inzetten zonder kwaliteit en service te verliezen? Ordina optimaliseert en vereenvoudigt uw complexe planningspuzzels met krachtige en robuuste oplossingen die de dagelijkse businessprocessen ondersteunen. Op het gebied van demand planning en forecasting, sales & operations planning, netwerk of supply chain planning master production planning tot detailed scheduling, transportplanning en personeel en field-service planning. Voor de implementatie van oplossingen denken we vanuit de klant. En maken we gebruik van techpartners Quintiq (platinum partner), IBM en Rob-ex.

Manufacturing Operations Management (MOM)

De efficiëntie van uw productieproces verhogen, zónder zware investeringen? Dit doen we door informatiestromen te automatiseren tussen administratieve systemen (ERP) en logistieke én productie beheersystemen. Administratieve systemen worden real-time gevoed met up-to-date werkvloerinformatie. En via rapporten krijgt u direct inzicht in de werking van het logistieke proces en productieproces. Hiervoor maken we gebruik van techpartners als GE Automation en Phoenix Contact én het door onszelf ontwikkelde iMESure – een innovatief platform voor manufacturing operations & intelligence.

Naast adviesverlening – inzake ontwikkelingen rondom Industrie 4.0 Factory of the future of Industrial Internet of Things (IIoT) – implementeert en beheert het SCO-team ook kwalitatieve en robuuste MES-oplossingen, in zeer veeleisende omgevingen als ArcelorMittal.

Optimalisatie

Het maken van de juiste keuzes bij complexe vraagstukken is zeer ingewikkeld. Daarom vertalen we complexe businessvraagstukken naar ‘optimalisatie-oefeningen’ met onze propositie Optimization-as-a-Service. Hiermee stellen we u in staat om beslissingen te nemen op basis van een breed pakket aan wiskundige en algoritmische technieken. Onze experts hebben een achtergrond in wiskundige optimalisatie, operationeel onderzoek, informatica en kunstmatige intelligentie. En kennen de toepassingsmogelijkheden. Of het nu gaat om het besparen van grondstoffen, energie of kapitaal, het verhogen van leverbetrouwbaarheid, snelheid, capaciteit óf het bereken van een optimale prijszetting.

Meer informatie over Supply Chain Optimization? Stel uw vraag aan Bart.

Bart Willemsen
Bart Willemsen
Directeur Supply Chain Optimization
Klik om direct telefonisch contact op te nemen: +31655388560 Klik om direct contact op te nemen via WhatsApp Bekijk mijn profiel op Linkedin Stuur een email