Douwe, Mendix-developer, over werken bij Ordina

Douwe Meuldijk is Mendix-developer en startte in mei 2019 als young professional, waarna hij zich heeft gespecialiseerd in Mendix. Hij ontwerpt en ontwikkelt web- en mobiele applicaties voor een breed scala aan klanten.

Waarom heb je voor Ordina gekozen?

“Met een master in zowel de filosofie als politicologie heb ik niet de achtergrond van een doorsnee IT’er. Ik zette mijn eerste carrièrestappen bij een groot internationaal communicatiebureau. Ik miste echter al gauw de analytische en logische uitdaging in dit werk. Ik concludeerde dan ook na lang onderzoek dat de IT, verrassend genoeg, veel beter zou aansluiten bij mijn persoonlijke drijfveren. Een vriend tipte mij over het feit dat Ordina ook mensen aannam voor de IT zónder technische achtergrond. Na het eerste gesprek was ik al zo enthousiast over de vele mogelijkheden binnen Ordina om te proeven van het IT-vakgebied, dat ik besloot m’n kans te wagen.”

Met Mendix maak ik applicaties waar mensen blij van worden.

Kun je iets vertellen over jouw huidige opdracht en waarom is die interessant?

“Momenteel werk ik bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Zeker in deze coronatijden een relevante klant. Mijn opdracht is tweeledig. Enerzijds zie ik toe op het ontwerp en bouw van een nieuw digitaal portaal, waar medewerkers en klanten van de IGJ online hun zaken kunnen regelen. Anderzijds draag ik zorg voor inhoudelijke kennisdeling en geef ik advies over de way of working. De klant werkt namelijk voor de eerste keer met Mendix, met Agile/Scrum én met een geheel nieuw team.”

“Deze rol als kwartiermaker vind ik fantastisch. Ik heb namelijk een grote invloed op de take-off van dit geheel nieuwe team, zowel op inhoudelijk als sociaal vlak. Dit vergt veel van je communicatieve vaardigheden, maar dat maakt het juist zo leuk. Ik wil immers niet alleen programmeren, maar ook adviseren. En deze combinatie van werkzaamheden ligt mij uitstekend, juist door mijn bijzondere achtergrond.”

Mensen hebben écht iets aan wat ik maak.

Waarom heb je voor Mendix gekozen en wat maakt programmeren zo bijzonder voor jou?

“Na zeven jaar in de boeken te hebben gezeten, wilde ik dingen creëren. Het ontwikkelen van applicaties die mensen kunnen helpen, geeft aan het einde van de dag veel voldoening. Ik bouw namelijk iets tastbaars waar anderen echt wat aan hebben in hun dagelijkse werkzaamheden. Daarbij vind ik het heerlijk om zonder onderbreking te puzzelen over hoe je een bepaalde klantwens kunt ontwikkelen; het is een creatief proces dat veel vraagt van zowel je logisch als empathisch vermogen.”

“Waarom ik voor Mendix heb gekozen, uit een landschap van vele andere programmeertalen? Noem het resultaatgericht of ongeduldigheid. Ik wil tijdens het bouwen van een product continu kunnen zien hoe de eindgebruiker dit ervaart. Ook als je dingen moet aanpassen omwille van andere klanteisen wil ik dat dit niet ellenlang hoeft te duren. Bovendien heb ik niet een specifieke voorliefde voor tooling; datgene is voor mij geschikt wat mijn logisch vermogen uitdaagt. Het zijn deze drie aspecten – feedback, snelheid en logische uitdaging – die ik zoek in een ontwikkelplatform. En het zijn deze aspecten die ik momenteel vind in Mendix.”

Waarin verschilt Mendix van andere technieken?

“Binnen Ordina heb ik ook geproefd aan werken met Java. Hoewel ik iedereen absoluut aanraad om daar kennis van te nemen, bleek al gauw dat een baan als Java-ontwikkelaar niet beantwoordde aan mijn persoonlijke werkbehoeften. Het gevoel dat je continu het wiel opnieuw moet uitvinden om logica daadwerkelijk te gaan bouwen, of dagen naar een paar coderegels kijken, dat vind ik te gedetailleerd.”

“Daarom is het prettig dat Mendix werkt met voorgeprogrammeerde codeblokken, waardoor je als ontwikkelaar je niet druk hoeft te maken over het detailniveau, zoals bij andere technieken. Zo kan ik me echt focussen op waar ik voldoening uit haal; het bouwen van klantwensen. Wat ik bouw is via Mendix altijd direct ‘klikbaar’, waardoor gebruikers al vanaf de eerste dagen hun feedback kunnen geven. En dat werkt ontzettend fijn voor de klant, omdat op deze manier een grotere betrokkenheid ontstaat tot het eindproduct. 

Na zeven jaar in de boeken te hebben gezeten, wilde ik dingen creëren.

Wat maakt werken met Mendix specifiek bij Ordina zo interessant?

“Ik pluk bij Ordina de vruchten van een grote organisatie die overal in Nederland haar netwerk heeft zitten. Het is prettig om te weten dat je op diverse projecten bij de grote bedrijfsnamen aan de slag kan gaan; ik krijg zo kijkjes in verschillende keukens en krijg daardoor beter inzicht over waar ik naartoe wil groeien in m’n carrière.”

Tegelijkertijd ervaar ik ook de voordelen van een kleinere organisatie. Binnen Ordina zijn we namelijk georganiseerd in afdelingen, met elk een eigen cultuur. De dynamiek van ODS – m’n huidige afdeling – sprak mij erg aan vanwege de jonge leeftijd, collegiale banden en joviale sfeer. Absoluut niet de stereotype IT-afdeling die ik voor ogen had. Mendixen kan ik overal doen, maar ik blijf vooral bij Ordina vanwege m’n collega’s bij de afdeling.”

Hoe je ervaar je het werken in een High performance teams (HPT) en wat is de meerwaarde daarvan voor jou?

“Wij werkten al in HPT’s voordat de term echt in zwang raakte. ODS doet namelijk zo goed als niet in individuele detachering. De kracht van een team vanuit Ordina is natuurlijk voornamelijk dat je optreedt als adviseur en voortrekker (Ahead of Change), in plaats van dat je opereert als twee extra handjes bij de klant. Dat is niet alleen leerzamer doordat je een breder takenpakket krijgt toebedeeld; het is ook gewoon leuker om met gelijkgestemde collega’s te werken met wie je een band door verschillende projecten heen kan opbouwen.”

Applicaties maken die mensen helpen, geeft elke dag voldoening.

Hoe blijf jij je ontwikkelen, waardoor je voorop blijft lopen in je vak?

“Resultaatgerichtheid en proactiviteit, dat zijn twee houdingen waar je binnen Ordina voor wordt beloond in mijn ervaring. Niet de vorm telt, maar het resultaat. Het proces daarnaartoe is er een van inhoudelijke expertise. En deze expertise kun je verhogen door proactief te zoeken naar manieren die je kennis verhogen. Dat kan via interne en externe trainingen, andersoortige klantprojecten of juist het onderwijzen van nieuwe collega’s in je vakgebied. Kortom, ik blijf voorop lopen in m’n vak door proactief te zoeken naar alle mogelijke manieren om mijn resultaten te verbeteren. En daar is gelukkig binnen Ordina alle ruimte en budget voor.”

Wat maakt dat jij goed op je plek bent bij Ordina en waarom?

“Ordina is voor mij Nederland in het klein. Transparantie, nuchterheid en assertiviteit kenmerken de sfeer binnen organisatie. Het is niet vanzelfsprekend om bij de CEO van een beursgenoteerd bedrijf lukraak binnen te stappen met een goed idee – maar hier kan dat gewoon. Men neemt zichzelf niet te serieus, maar het werk wat ze doen wel. Dat kan ik erg waarderen.”