fbpx

Edwin over werken bij Ordina

Hoe ik het meeste uit mijn passie als developer haal

Edwin Derks is Software Architect bij Ordina. Het bouwen van software is zijn passie, die hij maar al te graag wil delen. Bij Ordina krijgt hij dan ook alle ruimte om zijn expertise te delen met de internationale development community, door te spreken op toonaangevende conferenties en workshops te geven.

Hoe ben je bij Ordina terechtgekomen?

In 2015 ben ik als Senior Java Developer bij Ordina aangenomen. Vanuit een inhouse functie bleek de switch naar Ordina als gedetacheerd Java Developer een goede stap om mij verder te ontwikkelen. Ik kon namelijk meteen kiezen uit een grote diversiteit aan projecten bij uiteenlopende klanten. 

Kun je iets vertellen over je opdrachten?

Vanaf het begin van mijn carrière kom ik op een of andere manier steeds terecht op enterprise projecten die gebaseerd zijn op Java EE of Spring. Dat bevalt me prima, waardoor dit ook over de jaren heen ook mijn specialisme is geworden. Bij de klant probeer ik altijd de meeste waarde te leveren door bij ieder vraagstuk met de best passende oplossing te komen.

Momenteel werk ik aan een Java EE-project bij Alphabet. Eén van de uitdagingen is om het project mee te laten evolueren met de opvolger van Java EE; namelijk Jakarta EE. Om hier alle ins en outs van te doorgronden, ben ik via de Java-community ook diepgaand betrokken bij de evolutie van Jakarta EE.

Hoe ziet jouw dag bij Ordina er ongeveer uit?

Ik zit een groot gedeelte van de week bij de klant om daar te werken aan softwareprojecten. De tijd die overblijft, spendeer ik onder andere aan het schrijven van artikelen, voorbereiden of geven van workshops, meet-ups of conferentie talks om mijn kennis te delen met de development community. Dit maakt mijn functie lekker flexibel, veelzijdig en vooral leerzaam.

Ordina stelt mij in staat om mijn eigen carrière uit te stippelen. Ik kan me continu ontwikkelen met passende opleidingen en diverse projecten bij de klant.

Wat maakt je werk zo leuk?

Ordina stelt mij in staat om mijn eigen carrière uit te stippelen. Ik krijg de mogelijkheid om projecten en opleidingen te volgen die passen bij mijn ambities. Hierdoor kan ik me constant blijven bijscholen, terwijl ik de uitdaging kan aangaan om het meeste te halen uit mijn passie als software developer.