Frederieke Bremer over werken bij Ordina

Frederieke Bremer, Analist/UX-Designer, over werken bij Ordina

Frederieke Bremer werkt sinds september 2020 bij de unit Requirements van Ordina. Aanvankelijk als business analist, maar al snel ging haar interesse uit naar het combineren van de functies analist en UX-designer.

Hoe ben je bij Ordina terechtgekomen?

Via een berichtje op LinkedIn. Ik was op zoek naar een afstudeerstage en liet dat op LinkedIn weten. Rosalie, mijn toenmalige manager, stuurde me een persoonlijke en enthousiaste mail. Hierdoor werd ik nieuwsgierig naar wat Ordina allemaal te bieden had en heb ik een afspraak ingepland. Ik vond het belangrijk dat ik tijdens mijn afstudeerstage de kans zou krijgen om creatief los te gaan en hierbij de juiste handvaten zou krijgen. Na het gesprek met Rosalie had ik vertrouwen dat Ordina mij dit kon bieden.

Wat was je stageopdracht?

Ik heb me beziggehouden met de volgende vraag: “Hoe kan een intervisie-methode zorgen voor meer onderlinge verbinding tussen de scrum masters en agile coaches van de unit Requirements van Ordina?”

Om deze vraag te kunnen beantwoorden, is er uitgebreid onderzoek gedaan, waarbij het management, diverse medewerkers, experts en deskresearch een grote rol speelden. Het onderzoek heeft tot een drietal kernpunten geleid: er is behoefte aan kennisdeling, het versterken van de onderlinge verbinding en meer tijd voor persoonlijke ontwikkeling.

De kernpunten zijn in diverse prototypes getest en samengevoegd in het eindproduct: Let’s Connect. Dit is een applicatie waarbij je door middel van een intervisieproces een hulpvraag binnen een team oplost. Door samen te werken aan een oplossing ontstaan er onderlinge verbindingen. Om elkaar op een speelse manier op persoonlijk vlak te leren kennen, zijn er gamification-elementen toegevoegd. De applicatie is ontworpen aan de hand van diverse ontwerpcriteria.

Hoe werkt de app?

Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je in de applicatie een hulpvraag inzien, insturen en een sessie starten. Wanneer je een sessie start, begin je met een quiz over jouw teamleden. Gevolgd door stellingen over de hoofdvraag, waarna je de intervisiesessie start met jouw team. De uitkomst wordt vervolgens gedeeld met de hulpvrager. Door het spelelement kun je tijdens de sessie punten verdienen. Hierbij kun je groeien in levels en worden er periodiek deelnemers in het zonnetje gezet. Dit zijn deelnemers die aan veel sessies hebben deelgenomen en dus moeite hebben gedaan om andere teamleden te helpen en te leren kennen.

Dat klinkt gaaf! Hoe heb je dat bedacht?

Vanuit een ontwerpcirkel en het toepassen van diverse methodes, zoals Design Thinking, heb ik de requirements en achtergrondinformatie opgehaald en in kaart gebracht. Tijdens het doorlopen van de verschillende fases heb ik diverse concepten en prototypes ontwikkeld. Dit heeft geleid tot mijn eindontwerp; Let’s Connect.

Hoe vond je de stagebegeleiding bij Ordina?

Heel erg fijn. Ze gaven me alle vertrouwen om mijn afstudeerproject tot een succes te maken. Iedereen van de afdeling kon ik makkelijk benaderen en zij dachten graag mee. Ook kwamen ze met relevante tips.

Tijdens mijn stage waren collega’s enthousiast over mijn idee en moedigden me aan.

Na de afronding van je stage ben je ook aan de slag gegaan bij de unit Requirements. Wat is jouw bijdrage aan het team?

Bij de unit Requirements ben ik, samen met de designers van Clockwork, degene met een creatieve achtergrond. Maar al te graag deel ik deze kennis met mijn collega’s in unitmeetings en kennissessies. Zo leer je niet alleen nieuwe collega’s kennen, maar vaak ontstaan hierdoor ook nieuwe inzichten die ik kan gebruiken in het werkveld.

Wat kun je leren van andere collega’s?

Veel! Binnen de unit Requirements lopen veel ervaren collega’s rond die altijd open staan om hun kennis met mij te delen. Regelmatig plan ik online afspraken in met deze collega’s om kennis te delen over methodes, tools en technieken. Vaak hebben ze goede tips of komen ze met namen van collega’s die ik kan benaderen. Dit heeft me ook zeker geholpen bij waar ik nu sta.

Binnen de unit Requirements staan mijn collega’s altijd open om nieuwe ideeën te realiseren. Hierbij wordt er ook actief meegedacht door de managers hoe dit idee gerealiseerd kan worden.

Heb je nog een goede tip voor studenten die ook stage willen lopen bij Ordina?

Staat de functie of opdracht die je wilt doen niet op de website? Neem dan gerust contact op met onze HR-afdeling en zij kijken naar de mogelijkheden om jou als student een leerzame stage aan te bieden.