‘Gebruikers en business zijn startpunt van innovatie’

Ordina neemt business en gebruikers als uitgangspunt bij een digitale transformatie.

Dat zegt Jan Galicia, General Manager Portfolio & Business Development van Ordina in een interview in de Transformers-bijlage van het Financieele Dagblad. Deze bijlage staat in het teken van transformaties die organisaties doormaken.

Piramide omdraaien

Om actueel te blijven hebben bedrijven en organisaties hebben de laatste jaren volop geïnvesteerd in de adoptie van nieuwe technologie. Daarbij was IT vaak het vertrekpunt. Het gevolg: oplossingen die niet altijd aansloten bij de behoeftes van de markt. “Het is tijd om de piramide om te draaien”, zegt Jan Galicia. “Niet technologie, maar de gebruikers en business zijn het startpunt van innovatie. Vervolgens moet je tussen deze drie pijlers de juiste mix vinden. Alleen dan creëer je een waardegedreven businesstransformatie. Zo helpen wij onze klanten de verandering voor te zijn.”

Digitale acceleratie

Ordina heeft voor businesstransformaties een unieke propositie ontwikkeld die begint met value discovery. “Samen met de klant evalueren we diens organisatie en processen”, zegt Galicia. “We brengen hierbij onze brede expertise in. Natuurlijk IT, van datamanagement tot security en privacy, maar denk ook aan procesmanagement en de know how die we hebben opgedaan in de sectoren waarin we actief zijn: de financiële dienstverlening, industrie, overheid en zorg.”

Multidisciplinaire teams

Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams waarin experts van Ordina én de klant samen optrekken. Galicia: “Tijdens dit proces dragen we kennis en ervaring over op de klant, maar leren we ook zelf weer bij. Dit traject leidt tot nieuwe digitale producten die de klant in staat stellen met de markt mee te bewegen, bijvoorbeeld omdat ze via nieuwe kanalen nieuwe klantsegmenten kunnen bereiken. “

Ook digitaal accelereren?

Wilt u meer weten over het onderwerp digitale acceleratie en wat Ordina te bieden heeft? Neem dan contact op met Jan Galicia, General Manager Portfolio & Business Development, +32 (0)477 372 468.