fbpx

Haal meer waarde uit uw data met onze Data2Value-aanpak

Ordina heeft Data Science vanaf 2019 ondergebracht in een gespecialiseerde unit, om op deze manier nog beter in te kunnen spelen op de ontwikkelingen in dit vakgebied. Binnen Data Science wordt gebruikgemaakt van technieken uit de statistiek en data-analyse, zoals machine learning en AI, om waarde te kunnen halen uit grote hoeveelheden (on)gestructureerde data.

Succesvolle Data Science-projecten

Ordina werkt op dit moment aan een aantal succesvolle Data Science-projecten bij haar klanten: zo helpt het Data Science-team het Havenbedrijf Rotterdam om aankomsttijden van vrachtschepen te voorspellen en werkt het bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens aan het detecteren van fraude in persoonsgegevens.

Data2Value

Ordina is inmiddels een aantal jaar actief met Data Science en heeft op basis van de businesspropositie Data-driven een eigen aanpak ontwikkeld, genaamd Data2Value. Bij de Data2Value-methode ligt de focus op de samenwerking met andere bedrijfsonderdelen en het inbedden van Data Science in de bestaande processen van een bedrijf. Om dit te bereiken werken we het liefst in High performance teams, waarin data scientists nauw samenwerken met zowel business experts als IT-specialisten uit één van de andere disciplines waarin Ordina actief is.