fbpx

INFORM en Ordina bundelen krachten met RiskShield in bestrijding digitale fraude in financiële sector

Nieuwegein, 18 mei 2020 – INFORM, een toonaangevend leverancier van hybride AI-technologie ter bestrijding van cybercriminaliteit, fraude en witwassen, en Ordina, de grootste lokale IT-dienstverlener van de Benelux, bundelen hun krachten in een Benelux partnership. Samen gaan zij zich richten op digitale fraude- en witwasdetectie in de financiële sector.

In 2019 heeft 35 procent van de Nederlandse bevolking te maken gehad met valse betalingsmails (phishing) en 10 procent is ongemerkt omgeleid naar valse websites voor betalingen (pharming). Dat blijkt uit cijfers van het CBS over 2019. Daarnaast wordt jaarlijks 13 miljard euro aan crimineel geld witgewassen. Financieel Economische Criminaliteit in het digitale betalingsverkeer is daarmee een serieus probleem voor onze maatschappij, consumenten en banken.

Slimme tool gecombineerd met digitale kennis en marktexpertise

Om organisaties in de financiële sector te helpen bij digitale fraude- en witwasdetectie slaan INFORM en Ordina nu de handen ineen. INFORM levert de RiskShield oplossing voor het detecteren en voorkomen van Financieel Economische Criminaliteit in het digitale betalingsverkeer. Ordina heeft kennis van de financiële markt, expertise in slimme technologie en heeft de know how om RiskShield slim en snel te implementeren in de financiële sector.

Ordina’s CFO Annemieke den Otter: “Eerder hebben we succesvol fraudedetectie- en anti-witwasprojecten gerealiseerd vanuit de samenwerking RiskShield (INFORM) en Ordina. De combinatie van een slimme tool met digitale kennis en marktexpertise maakte het logisch om de volgende stap te zetten. We willen een leidende positie pakken in het domein van fraudedetectie. Door dit partnership met INFORM biedt Ordina een innovatief en betrouwbaar instrument om onze solution Fraud Analytics bij onze klanten te implementeren. Daarmee kunnen we onze klanten een voorsprong bieden in het bestrijden van financiële criminaliteit.”

Start RiskShield certificering en user group

INFORM’s Senior Vice President Roy Prayikulam: “Ons partnership met Ordina is een logische keuze. Wij werken al vele jaren samen met de IT-specialisten van Ordina en met deze stap versterken wij onze samenwerking.”  Inmiddels is het eerste RiskShield certificeringstraject van start gegaan en zal in de komende maand worden afgerond. “Wij kijken uit naar de eerste gecertificeerde RiskShield-specialisten. Zij maken onderdeel uit van ons FEC-expertiseteam om zowel door Ordina als INFORM te worden ingezet om fraude en witwassen in het digitale betalingsverkeer te bestrijden.“

In Nederland start binnenkort een RiskShield-user group, waarvoor Ordina een jaarlijkse RiskShielddag gaat organiseren. Zo brengen Ordina en INFORM klanten en experts bij elkaar om te netwerken, ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

Download hier het hele persbericht: