fbpx

Integrated supply chain: inspiratie en roadmap

Processen verbeteren, begint met inzicht.

Dure grondstoffen, een sputterende aanlevering, veeleisende klanten: elke supply chain staat vandaag onder druk. Een rechttoe-rechtaan-oplossing is er helaas niet. Wat wel werkt: volop resilience inbouwen, dankzij een integrated supply chain. Je wilt stappen nemen maar weet niet waar je best start? Je krijgt niet alle neuzen in dezelfde richting? We helpen je op weg met inspiratie, een assessment en een haalbare roadmap.

5 stappen van vraag naar concrete roadmap

Processen verbeteren, begint bij een helder inzicht hoe de huidige processen lopen en wat de uitdagingen zijn. Pas dan kan je de hiaten in kaart brengen en nadenken over mogelijke optimalisaties. Een maturiteitsassessment is daarom vaak de allereerste stap  naar een integrated supply chain.

In 5 stappen helpen we je van vraag naar roadmap:

 1. Inspiratie: Niet thuis in de mogelijkheden van een integrated supply chain? We inspireren je met uitleg over relevante technologieën (IoT-sensoren, digital twin, RPA, …) en toepasbare use cases.
 2. Vragenlijst: Hoe loopt je supply chain vandaag en waar wil je naartoe? Vul samen met je collega’s de vragenlijst in – als vertrekpunt tijdens de workshops.
 3. Assessment: We verzamelen alle stakeholders rond de tafel in een aantal workshops, bespreken de antwoorden in de vragenlijsten en brengen de bestaande processen, uitdagingen, sterktes en zwaktes in kaart.
 4. Aanbevelingen: Op basis van de inzichten uit de workshops stellen we concrete verbeterpunten en oplossingen voor, die we uitgebreid bespreken met het interne team. Waar nodig, schaven we bij.
 5. Roadmap: Je krijgt van ons een uitgebreid document dat de hiaten, doelstellingen, actiepunten, KPI’s en prioriteiten voor je supply chain-traject beschrijft, samen met een visuele roadmap. Je bent klaar om de kick-off!

SCOR-methodologie

Om een efficiënte aanpak te verzekeren, hanteren onze experts het vertrouwde Supply Chain Operation Reference model (SCOR) van APICS. Het helpt ons om je processen en noden effectief en efficiënt te identificeren, meten en bespreken.


Voor wie?

Een assessment is een goed idee voor iedereen die verantwoordelijk is voor een bepaald aspect van de supply chain of voor kwaliteit en actie wil ondernemen. Roep onze hulp in als:

 • je beseft dat het supply chain-proces niet optimaal draait (te hoge kosten of lead times, kwaliteitsproblemen), je weet dat je hulp nodig hebt maar niet weet hoe te starten. Aan de hand van een assessment spotten we samen de grootste struikelblokken en werken we een haalbare aanpak uit.
 • je de supply chain wilt digitaliseren maar onvoldoende commitment krijgt van je collega’s. Wij brengen alle stakeholders rond de tafel, zodat ze de hiaten herkennen en kunnen meewerken aan een actieplan. Wedden dat iedereen enthousiast wordt?
 • het management de supply chain wil digitaliseren en concreter wil begrijpen wat dat voor de organisatie kan betekenen. We werken samen aan een actieplan.

Waarom Ordina?

 • We kennen de theorie. Maar evengoed de praktijk.
  Onze experts kennen de supply chain-wereld van binnen en buiten. We zijn op de hoogte van de regelgeving, we zijn technologie-experten maar we weten evengoed dat supply chain ook om mensen gaat. En dat er complexe ecosystemen mee gemoeid zijn. Door onze theoretische kennis te bundelen met onze praktische – voeten-in-de-modder – ervaring, begrijpen we je uitdagingen perfect. Zo komen we tot haalbare en toch slimme oplossingen.
 • Expertise in diverse domeinen
  Van supply chain optimization, IoT, RPA, datavisualisatie en cloud tot security: onze high performance teams bundelen alle kennis en ervaring uit verschillende businessunits om de beste oplossing uit te werken.
 • Lokale speler die continuïteit biedt
  Ordina is altijd in de buurt. Tegelijk zijn we groot genoeg om je complexe processen te ondersteunen en flexibiliteit en continuïteit te verzekeren. Onze ambitie: een langetermijnpartner zijn waarop je kan bouwen.