fbpx

Integrated supply chain: secure ecosystem

Garandeer end-to-end security voor je supply chain ecosysteem

Met een integrated supply chain integreer je alle processen, afdelingen, leveranciers, partners en klanten van je organisatie in één ecosysteem. Zo krijg je een 360° view, waardoor je pro-actiever, (kosten-) efficiënter en effectiever werkt. Er is echter één grote kanttekening: is je supply chain security waterdicht? Want je toeleveringsketen is maar zo sterk als de zwakste schakel … Hoe garandeer je end-to-end security?

Waarom investeren in end-to-end supply chain security?

Toeleveringsketens zijn vandaag geïntegreerd en geconnecteerd. En met de toenemende digitalisering groeit het aantal schakels in de integrated supply chain: bij elk proces horen immers specifieke hardware, software, leveranciers en medewerkers.

Hoe meer schakels, hoe groter de complexiteit en de veiligheidsrisico’s. Uiteraard zorgt iedere leverancier ervoor dat zijn oplossing (in zijn silo) veilig is. Maar wat met de connecties tussen de verschillende schakels? Wie staat in voor de security daarvan? Hackers zoeken vooral die zwakke punten. Het gevolg is een domino-effect: de cyberaanval heeft impact op elke link in het ecosysteem, tot en met je klanten – en dat leidt niet enkel tot downtime en geldverlies maar ook tot zware reputatieschade.

Om je supply chain waterdicht te beveiligen, heb je dus een holistische kijk nodig op elke component in de hele keten. Dat is trouwens ook een must om het ISO 28000- of ISO 28002-certificaat voor supply chain security te halen, dat meer en meer bedrijven eisen van hun toeleveranciers.


X-4

In 2021 waren er 4x meer supply chain aanvallen dan het jaar ervoor, aldus  ENISA. En toch schat slechts 1 op de 5 IT-besluitvormers (22%) de risico’s op een hack of datalek door leveranciers en software als groot of zeer groot in (Ordina Data Monitor).


Supply chain security start met inzicht

Je bent overtuigd van de nood aan supply chain security maar weet niet waar starten? Je merkt hiaten in je security-aanpak maar kan er de vinger niet op leggen?

Security verbeteren, begint bij een helder inzicht in hoe de huidige supply chain-processen lopen, hoe elke schakel en alle connecties tussen je schakels beveiligd zijn en wat de technische kwetsbaarheden zijn. Onze experts helpen je aan die inzichten.

1. Security maturiteitsassessment: hoe ver sta je op vlak van security?

  • Aan de hand van workshops en interviews brengen we de situatie in beeld (historisch contractuele risico’s, technische- , organisatorische en menselijke risico’s.)
  • We evalueren het maturiteitsniveau op een objectieve schaal en bepalen zo een ‘nulmeting’.
  • De hiaten, doelstellingen, actiepunten, KPI’s en prioriteiten vatten we samen in een overzichtelijk document, inclusief een visuele roadmap.

2. Vulnerability assessment: wat zijn de technische kwetsbaarheden?

  • Via workshops en interviews mappen we de hele supply chain, inclusief vendor scoring, (technische) componenten, fysieke risico’s, kennis en process gaps, enz.
  • We identificeren de technische kwetsbaarheden en geven advies hoe je de risico’s kan mitigeren.
  • De hiaten, doelstellingen, actiepunten, KPI’s en prioriteiten vatten we samen in een overzichtelijk document, inclusief een visuele roadmap.

Behoefte aan een heldere kijk op je volledige integrated supply chain? Check ons bredere ISC assessment.

Stop nooit met monitoren en bijsturen

Zodra je je security-maturiteit kent en weet waar de échte kwetsbaarheden en risico’s zitten, kunnen onze experts een roadmap voor een security-implementatieplan opstellen. Maar ook als het plan is uitgevoerd, blijft het risico relevant. Hackers worden immers alsmaar slimmer én je supply chain, evenals het supply chain ecosysteem,  blijven in beweging. Vandaar het belang van continue monitoring. Ook daarvoor kan je bij Ordina terecht. We houden voortdurend de vinger aan de pols en scherpen de bestaande maatregelen aan indien nodig.

Waarom Ordina?

Unieke combinatie supply chain security + datavisualisatie
Geen inzicht zonder datavisualisatie – en daar is Ordina expert in. We visualiseren de resultaten van onze assessments helder en duidelijk, zodat je glashelder begrijpt waar je staat en wat de risico’s zijn.

We kennen de supply chain-wereld
Onze experts kennen de supply chain-wereld binnen en buiten. We zijn op de hoogte van de regelgeving – ISO 2800 en 28002 en we zijn technologie-experten maar we weten evengoed dat supply chain ook om mensen gaat. Door onze theoretische kennis te bundelen met onze praktische – voeten-in-de-modder – ervaring, begrijpen we je uitdagingen perfect. Zo komen we tot haalbare en toch slimme oplossingen.

Expertise in diverse domeinen
Van supply chain optimization, IoT, RPA, datavisualisatie en IT-architectuur tot security: onze high performance teams bundelen alle kennis en ervaring uit verschillende businessunits om de beste oplossing uit te werken.

Lokale speler die continuïteit biedt
Ordina is altijd in de buurt. Tegelijk zijn we groot genoeg om je complexe processen te ondersteunen en flexibiliteit en continuïteit te verzekeren. Onze ambitie: een langetermijnpartner zijn waarop je kan bouwen.

Benieuwd hoe we kunnen helpen? Neem contact met ons op.