fbpx

Interview met Jetske Bakker, HR business partner, over ons sollicitatieproces

Jetske Bakker is sinds juli 2018 werkzaam bij Ordina. Ze zit inmiddels ruim tien jaar in het recruitmentvak en heeft ervaring met het werven van verschillende profielen. Bij Ordina is ze begonnen als Teamlead campus recruitment, waarbij ze verantwoordelijk was voor de instroom van onze young professionals. Momenteel werkt ze als HR business partner talent acquisition.

In die rol is ze verantwoordelijk voor de strategie en beleid binnen het recruitmentdomein en het bedenken van creatieve wervingsacties. Ze voelt zich thuis bij Ordina omdat ze zichzelf kan zijn en haar creativiteit kwijt kan in het werk, wat voor haar erg belangrijk is.

Jetske, kun je wat vertellen over het sollicitatieproces bij Ordina?

“Bij Ordina proberen we ons sollicitatieproces zo transparant mogelijk te houden. We communiceren open naar de sollicitant toe en geven zo snel mogelijk terugkoppeling op hun sollicitatie of gesprek.“

Is het sollicitatieproces voor iedereen gelijk?

“Het proces verschilt per onderdeel binnen Ordina. Voor de young professionals werken we bijvoorbeeld met een selectiedag, waarbij de kandidaten na de selectiedag al direct weten of ze een aanbieding krijgen of niet. Voor de medior en senior rollen duurt het proces langer, hierbij worden vaak een eerste en tweede gesprek ingepland.”

De kandidaten worden ook getest. Wat houdt het assessment precies in?

“Het assessment is onderdeel van ons sollicitatieproces. Bij young professionals sturen we deze uit voor de selectiedag en bij mediors en seniors na het eerste gesprek. Veel kandidaten vinden het maken van een assessment spannend. Maar als je je goed voorbereidt dan is het assessment goed te doen. We gebruiken het assessment om een goede match te maken op de openstaande vacature en Ordina. Daarnaast gebruiken we de uitslag van het assessment ook als onderdeel van een gesprek.”

Hoe lang duurt het sollicitatieproces gemiddeld?

“We streven ernaar om binnen drie werkdagen te reageren op je sollicitatie. Zoals eerder gezegd werken we bij young professionals met een selectiedag. Dit betekent dat je binnen een week weet of je een aanbieding krijgt of niet. Bij mediors en seniors is de procedure langer omdat er meerdere gesprekken gevoerd worden. We streven in het proces naar een doorlooptijd van vier weken. Maar dit is ook afhankelijk van de beschikbaarheid voor gesprekken van de kandidaat. We houden je sowieso op de hoogte van je sollicitatie gedurende het gehele proces, ook als door omstandigheden blijkt dat zaken langer duren.”

Wat gebeurt er als je in dienst komt?

“Ongeveer een week voordat je start krijg je een e-mail vanuit HR over je onboarding. Je krijgt dan het programma toegestuurd over je eerste werkdag. Tijdens de Ordina Onboarding krijg je een heleboel informatie over het reilen en zeilen binnen Ordina. We sluiten deze dag af met een borrel waarbij ook je kennis maakt met je leidinggevende. Zo krijg je een warm welkom bij Ordina.”

Als je nog niet zeker weet of Ordina iets voor je is, hoe kun je je dan oriënteren?

“Al onze collega’s staan altijd voor je klaar om je nog meer te vertellen over Ordina en waarom je bij ons zou moeten komen werken. Als young professional ben je altijd welkom op een van onze inhousedagen. Ook staan we op verschillende wervingsevents, zoals de Carrièredagen. Mocht je gewoon een kop koffie willen drinken, neem dan contact met mij op. Dan breng ik je in contact met een collega binnen jouw werkveld. Dus waar wacht je nog op…”