fbpx
Deelnemers aan de Ordina JavaOneTwoThree

Java Meetup bij Ordina

Afgelopen week verzamelden meer dan 70 Java-specialisten zich bij Ordina in Nieuwegein voor de JavaOneTwoThree: hét event waarbij drie Ordina-specialisten de presentatie die ze begin oktober tijdens de JavaOne in San Francisco hielden, nog eens dunnetjes overdeden.

Als eerste kreeg Bart Blommaerts het podium met zijn presentatie ‘10 tips to become an awesome Technical Lead’. De presentatie werd goed ontvangen. Het was een glashelder verhaal waar aandachtig naar werd geluisterd.

Java en Scala

De tweede spreker, Erik-Berndt Scheper, ging in zijn presentatie ‘Big Data Processing with Apache Spark: Scala or Java’ in op de overeenkomsten en verschillen tussen Java en Scala. Zijn toelichting op JDK8, JDK9 en Scala leverde een mooie discussie op in de zaal, waar behalve veel kennis op het gebied van Java, ook de nodige expertise van Scala aanwezig was.

De laatste presentatie met als titel ‘Never change state and still get things done’ werd gegeven door het duo Remko de Jong en Martijn Blankestijn. Ook dit was een prima inhoudelijke presentatie, die inging op de vraag hoe je als specialist kunt omgaan met toestandsveranderingen binnen applicaties.

Na de presentatie was er de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten.

Net als alle voorgaande Meetups werd ook deze goed bezocht. Daar zijn we als Ordina trots op. Net als op onze sprekers, die Ordina tijdens de JavaOne op een mooie manier wisten te vertegenwoordigen.

Meer weten over Java bij Ordina? Kijk dan eens hier.