fbpx
Jimmy Ramsamoedj over werken bij Ordina

Jimmy, Managing SAP consultant, over werken bij Ordina

Jimmy Ramsamoedj is in mei 2016 begonnen bij de business unit SAP van Ordina. Het laatste anderhalf jaar is hij werkzaam als managing consultant.

Waarom heb je voor Ordina gekozen?

“Voordat ik de overstap maakte naar Ordina zat ik ruim vier jaar bij een grote internationale concurrent, waar ik veel projecten in het buitenland deed. Vanwege de omvang van de organisatie voelde het af en toe minder persoonlijk. Ordina bood werk dat net zo uitdagend was, maar met een veel persoonlijkere benadering richting medewerkers. In mijn eerste sollicitatiegesprek werd me verteld dat Ordina een echte mensenorganisatie is en dat was niet gelogen, kan ik nu uit ervaring vertellen.”

Kun je iets vertellen over jouw huidige opdracht en waarom die interessant is?

“Momenteel zit ik op twee opdrachten. De een is in de chemische industrie, waarbij ik op het gebied van productie en inkoop bijdraag aan allerlei grote en kleine interne projecten, veelal om acquisities en buy-outs. De andere opdracht is bij een fabriek die houten pellets produceert, waarbij ik vanuit mijn manufacturing-expertise samen met onze Belgische collega’s een greenfield implementatie doe van S/4 HANA, het nieuwe vlaggenschip van SAP.”

Ik heb nog geen enkele saaie opdracht gedaan.

Waarom heb je voor SAP gekozen en wat maakt dat zo bijzonder voor jou?

“Tijdens mijn studie was ik al in aanraking gekomen met ERP-oplossingen, dus in die zin was het bijna ondenkbaar dat ik daarmee niets zou gaan doen. Het leuke van werken met SAP is de uitdaging om bedrijfsprocessen te laten passen in wat SAP te bieden heeft. Omdat ieder bedrijf weer net anders werkt en SAP ook blijft door ontwikkelen, is iedere opdracht weer interessant.”

Waarin verschilt SAP van andere technieken?

“Vanuit mijn studie en werkverleden ken ik meer ERP-oplossingen. Het grote verschil is wel dat SAP is bedoeld voor de grotere bedrijven of de wat grotere MKB-ers. Met de laatste grote release van S/4 HANA onderscheiden ze zich, omdat die helemaal is toegespitst op de gebruiker in termen van gebruiksvriendelijkheid, inhoud, eenvoud en beschikbaarheid. Het is te bedienen met apps, via je telefoon, tablet of laptop, eenvoudig te personaliseren en ondersteunt de gebruiker echt om prioriteiten te stellen in het werk.”

Wat maakt werken met SAP specifiek bij Ordina zo interessant?

“Bij de SAP-unit heb je echt ruimte voor eigen initiatieven en kies je zelf voor de opdracht(en) die je leuk vindt. Ook als je je wil ontwikkelen, worden daar alle tools voor uitgereikt. Daarnaast hebben we een heel concreet en helder plan voor de komende jaren, zodat we precies weten wat we willen bereiken en hoe we dat gaan doen.”

Hoe blijf je vooroplopen in je vak?

“Onlangs heb ik me gecertificeerd voor twee modules van S/4 HANA; Sales en Manufacturing. Onze hele unit is al geruime tijd bezig met opleidingen om S/4 HANA-certificeringen te behalen. En met succes: ik ben er trots op dat wij de eerste in Nederland zijn, die de SAP Recognized Expertise voor S/4 HANA hebben behaald. Mede op basis van die expertise, maken we het onderscheid bij klanten. Vanuit Ordina begeleiden we klanten in de transitie naar S/4 HANA met onze Smart Move Solution.”

Waarom ben jij goed op je plek bent bij Ordina?

“Sinds ik bij Ordina zit, heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Dat heeft allemaal te maken met het feit dat jouw mening telt en dat er echt naar je wordt geluisterd, je bent bij Ordina meer dan alleen een medewerker. Ik kies zelf hoe ik me wil ontwikkelen en welke opdrachten ik graag wil doen. Ik heb me geen dag verveeld en heb hier al die jaren nog nooit een saaie opdracht gedaan.”