fbpx

Lennart, Mendix-developer, over werken bij Ordina

Lennart Spaans is Mendix developer en werkt sinds 2018 bij Ordina

Waarom heb je voor Ordina gekozen?

Ik heb de keuze voor Ordina heel bewust gemaakt. Voor mezelf heb ik een lijst met punten opgesteld waaraan ik vind dat mijn werkgever moet voldoen. Ordina scoorde de meeste punten en kwam daarmee als beste uit de bus, maar uiteindelijk heeft het gesprek met mijn Business Unit Manager en toekomstige collega’s de doorslag gegeven.

Kun je iets vertellen over jouw huidige opdracht?

Ik ben sinds december 2019 aan de slag bij Schiphol, echt een supergave opdracht! Ik ontwikkel mobiele apps voor hun medewerkers. Ik vind het geweldig om te zien dat de gebruikers blij zijn met het product dat ik maak en hen ondersteunt bij het uitvoeren van hun dagelijkse taken.

Met low code kun je veel sneller en wendbaarder ontwikkelen.

Waarom heb je voor Mendix gekozen?

Ik ben begonnen met Java programmeren en heb daar heel veel van geleerd, maar ik vind het leuk om veel met de business in contact te zijn en snel resultaten te kunnen leveren. Daar is Mendix bij uitstek geschikt voor. De basisconcepten van softwareontwikkeling blijven hetzelfde, maar met low code kun je veel sneller en wendbaarder ontwikkelen!

Waarin verschilt Mendix van andere technieken?

Mendix is begonnen met de visie “To bridge the gap between business and IT”, en dat merk je aan alles. Je kunt veel sneller ontwikkelen en meteen testen of een concept werkt. Doordat het platform de saaie repetitieve taken van het ontwikkelen uit handen neemt, ontstaat er ruimte om samen met de gebruiker de juiste oplossing te creëren. Je bent ook veel flexibeler. Als in overleg met de gebruikers blijkt dat toch net wat anders nodig is, dan kun je dat veel sneller aanpassen. Zo’n wendbare en schaalbare techniek, zorgt ervoor dat je echt het verschil kan maken. De klant ziet immers snel resultaat.

Wat maakt werken met Mendix specifiek bij Ordina zo interessant?

Vanwege de grote voordelen van low-code ontwikkelen, is er veel vraag naar Mendix. Dat biedt kansen, vooral binnen Ordina. Ordina heeft namelijk grote en interessante opdrachtgevers, uit zowel de publieke als private sector. Zo kun je een kijkje nemen in de keuken van verschillende organisaties. Daarnaast heerst er een prettige en ontspannen, maar professionele sfeer. Een goede samenwerking met mijn collega’s vind ik ook heel belangrijk.

Hoe blijf jij je ontwikkelen, waardoor je voorop blijft lopen in je vak?

Ik ben nieuwsgierig van aard en echt geïnteresseerd in IT. Ik lees daarom veel vakliteratuur over Mendix en IT-ontwikkelingen in het algemeen. De meet-ups binnen de Mendix community zijn ook een bron van nieuwe kennis en inspiratie. Die hebben we een aantal keer bij ons op kantoor georganiseerd, maar vinden nu natuurlijk online plaats. Bovendien zorg ik ervoor dat ik de benodigde certificeringen haal. Behalve voor de technische kant is er binnen Ordina ook veel aandacht voor alle soft skills die je voor het vak nodig hebt, IT draait uiteindelijk toch echt om mensen. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om je steeds verder te specialiseren of in de breedte te ontwikkelen. Net wat je zelf wil, natuurlijk.