fbpx
Maarten Bakker over werken bij Ordina

Maarten Bakker, Pega System architect, over werken bij Ordina

Maarten Bakker is Pega System architect en werkt sinds januari 2017 bij Ordina. 

Waarom heb je voor Ordina gekozen? 

Ik werd vanuit mijn vorige werkgever gedetacheerd bij Ordina. Door de informele sfeer had ik het al snel naar mijn zin. Vanwege een goed aanbod en het feit dat ik in mijn eigen woonplaats kon werken, heeft me doen besluiten om de stap te maken en voor Ordina te kiezen.  

Waarom heb je voor Pega gekozen en wat maakt dat zo bijzonder voor jou? 

Ik wilde graag bouwen en heb veel affiniteit met processen en integratie. Pega raakt dit allemaal en je zit dichtbij de eindgebruiker. Hierdoor schakel je vaker met de gebruikers en kun je echt het verschil maken. 

Als High performance team ben en blijf je samen verantwoordelijk voor het resultaat.

Waarin verschilt Pega van andere technieken? 

Pega onderscheidt zich van andere technieken door zijn gelaagdheid en het krachtige (business rule gedreven) platform. Er is een duidelijke focus op bedrijfsprocessen, waardoor het goed inzetbaar is bij veel organisaties. Daarnaast is de interface low-code. Soms wordt dit ten onrechte gezien als ondergeschikt aan Java, .Net of andere talen, maar het ontwikkelen geeft echter volop uitdagingen. 

Hoe ervaar je het werken in een High performance team (HPT) en wat is de meerwaarde ervan voor jou? 

Iwerk al bijna twee jaar in een HPT. Ik ervaar dit als zeer waardevol, meer dan ik in eerste instantie had gedacht. Als team ben en blijf je samen verantwoordelijk voor het resultaat. Je hebt geen individuele druk om jezelf te bewijzen. Als bijvoorbeeld de tester in een sprint veel werk heeft, dan springt de developer bij. Werken in HPTs draagt zo echt bij aan het werkplezier. 

Hoe blijf jij je ontwikkelen, waardoor je voorop blijft lopen in je vak? 

“Door inhoudelijke cursussen te volgenblijft je kennis actueel. Dit kost slechts tijd en discipline. Het moeilijkere gedeelte is het vinden van een ‘informele coach’. Iemand die je begrijpt, echt kent en verder helpt. Zo iemand heb ik binnen Ordina gelukkig gevonden. Met haar heb ik goede gesprekken en zij zorgt ervoor dat mijn soft skills zich verder ontwikkelen. Kennis opdoen kost tijd, je soft skills ontwikkelen raakt je comfortzone. Dakost moeite. Het laatste is minstens zo belangrijk en zorgt samen met het opdoen van kennis dat je voorop blijft lopen. 

Waarom ben jij goed op je plek bij Ordina? 

Door het werken in een HPTPega, maar ook zeker mijn manager. Hij is er onvoorwaardelijk en heeft altijd zijn medewerkers op nummer 1 staan. Dit zijn de belangrijkste redenen die ervoor zorgen dat ik bij Ordina blijf werken.