fbpx

Financial Economic Crime

Grip op financiële risico’s en het gedrag van klanten en medewerkers.

Het bestrijden van financiële en economische criminaliteit wordt een steeds complexere uitdaging voor financiële instellingen. Een allesomvattende aanpak is nodig om grip te houden op de financiële stromen en het gedrag van klanten en medewerkers. Ga met slimme inzet van data en technologie de strijd aan.

  • Organisatie ingericht om optimaal te voldoen aan FEC wet- en regelgeving
  • Compliant zonder concessies te doen aan klantbeleving
  • Risico’s onder controle terwijl je operationeel efficiënt bent

Beperk de schade van financieel-economische criminaliteit

Financiële instellingen en hun klanten krijgen steeds vaker te maken met financieel-economische criminaliteit (FEC). Cybercriminelen slaan regelmatiger en eenvoudiger toe. Ook moet aan steeds meer wet- en regelgeving worden voldaan. Financiële instellingen hebben een belangrijke maatschappelijke rol als poortwachter om samen te werken met ketenpartners om de schade van FEC te beperken.

Ordina ondersteunt financiële instellingen in het compliant zijn met wet- en regelgeving op het gebied van witwasbestrijding (AML), terrorismefinanciering (CFT), Know Your Customer (KYC) en (interne en externe) fraude. Financieel-economische criminaliteit is niet altijd te voorkomen. We kunnen met slimme technologie en onze integrale aanpak wel de impact zoveel mogelijk beperken. Voor jouw organisatie en voor jouw klanten.

We helpen bij het maken van een FEC-strategie op maat. We zorgen voor betrokkenheid, bewustzijn en het juiste kennisniveau in alle geledingen. Met onze technologie en professionals assisteren we ook bij de uitvoering van het FEC-beleid. Zo draaien we de verplichtingen op het gebied van FEC om in gerichte kansen voor jouw organisatie.

Onze services

Het beperken van de financiële en economische risico’s vereist een allesomvattende visie en geïntegreerde aanpak. Maar ook een samenspel van verschillende disciplines en een partner met de juiste expertise en een pragmatische aanpak. Met verschillende services op het gebied van strategie, data, platforms en uitvoering helpen we jouw organisatie vooruit in het bestrijden en vermijden van financial economic crime.    

We brengen de status van de maatregelen en het beleid rond KYC en klantintegriteit in kaart en helpen je een strategie te ontwikkelen om duurzaam in control te zijn.

Lees meer ...

Opsporen en tegengaan van FEC is niet meer los te zien van data. We zetten betrouwbare data voor je aan het werk bij detectie en leveren inzichten die je helpen door ontwikkelen en rapporteren.

Lees meer ...

Van productselectie tot implementatie tot day-to-day Running en Operating. We leveren support gedurende de gehele life cycle.

Lees meer ...

We leveren teams voor het verwerken van alerts en cases; bijvoorbeeld in remediation trajecten, lookbacks en capaciteitsuitbreiding. Onze collega's zijn ervaren analisten met uitgebreide kennis van geldende wet- en regelgeving.

Lees meer ...

Technologieën en partnerships

Om te helpen echt digitaal te versnellen hebben wij een aantal strategische partnerships en maken we gebruik van de best beschikbare technologie. Dat doen we binnen Financial Economic Crime onder meer met: