fbpx

Financial Economic Crime

Grip op financiële risico’s en het gedrag van klanten en medewerkers.

Het bestrijden van financiële en economische criminaliteit wordt een steeds complexere uitdaging voor financiële instellingen. Een allesomvattende aanpak is nodig om grip te houden op de financiële stromen en het gedrag van klanten en medewerkers. Ga met slimme inzet van data en technologie de strijd aan.

  • Organisatie ingericht om optimaal te voldoen aan FEC wet- en regelgeving
  • Compliant zonder concessies te doen aan klantbeleving
  • Risico’s onder controle terwijl je operationeel efficiënt bent

Beperk de schade van financieel-economische criminaliteit

Financiële instellingen en hun klanten krijgen steeds vaker te maken met financieel-economische criminaliteit (FEC). Cybercriminelen slaan regelmatiger en eenvoudiger toe. Ook moet aan steeds meer wet- en regelgeving worden voldaan. Financiële instellingen hebben een belangrijke maatschappelijke rol als poortwachter om samen te werken met ketenpartners om de schade van FEC te beperken.

Ordina ondersteunt financiële instellingen in het compliant zijn met wet- en regelgeving op het gebied van witwasbestrijding (AML), terrorismefinanciering (CFT), Know Your Customer (KYC) en (interne en externe) fraude. Financieel-economische criminaliteit is niet altijd te voorkomen. We kunnen met slimme technologie en onze integrale aanpak wel de impact zoveel mogelijk beperken. Voor jouw organisatie en voor jouw klanten.

We helpen bij het maken van een FEC-strategie op maat. We zorgen voor betrokkenheid, bewustzijn en het juiste kennisniveau in alle geledingen. Met onze technologie en professionals assisteren we ook bij de uitvoering van het FEC-beleid. Zo draaien we de verplichtingen op het gebied van FEC om in gerichte kansen voor jouw organisatie.

Onze services

Het beperken van de financiële en economische risico’s vereist een allesomvattende visie en geïntegreerde aanpak. Maar ook een samenspel van verschillende disciplines en een partner met de juiste expertise en een pragmatische aanpak. Met verschillende services op het gebied van strategie, data, platforms en uitvoering helpen we jouw organisatie vooruit in het bestrijden en vermijden van financial economic crime.    

We brengen het complianceniveau van je organisatie in kaart en ontwikkelen een strategie om witwassen en terrorismefinanciering te bestrijden.

FEC en data zijn met elkaar verbonden. We zetten FEC-data om in bruikbare inzichten, die helpen je business te beschermen en processen te automatiseren.

We leveren support op diverse FEC-platforms ter ondersteuning van AML/CFT, KYC/CDD en fraudebestrijding. En we helpen bij implementeren, testen en deployen.

We leveren teams voor het verwerken van alerts en cases, remediation-trajecten en capaciteitsuitbreiding. Zij hebben uitgebreide kennis van de wetgeving.

Technologieën en partnerships

Om te helpen echt digitaal te versnellen hebben wij een aantal strategische partnerships en maken we gebruik van de best beschikbare technologie. Dat doen we binnen Financial Economic Crime onder meer met: