fbpx

Life sciences

Slim samenspel tussen farma, mensen, technologie en zorg.

Ordina & life sciences

Ons zorgstelsel: wereldwijd toonaangevend. Solidair. Toegankelijk. Kwalitatief hoogstaand. Maar de druk erop neemt toe door de stijgende zorgvraag en –kosten. Van pharma en life sciences bedrijven wordt steeds meer veerkracht gevraagd. Nieuwe ziektebeelden en moderne technologieën zorgen voor grote veranderingen. Tegelijk neemt de regelgeving toe en krimpen de budgetten die overheden en de zorgsector ter beschikking stellen. Nieuwe businessmodellen dringen zich op, gebaseerd op kostenverlaging, nieuwe samenwerkingsverbanden en efficiëntere businessprocessen. Heel wat evoluties dwingen uw sector tot aanpassingen. Praat met ons. Samen kunnen we de zorgkwaliteit verhogen.

Pharma & biotech

Ordina helpt bedrijven in sectoren als farmaceutica, biotech en medtech met innovatieve oplossingen. Onze consultants geven advies, bouwen en beheren innovatieve toepassingen. Op maat van uw uitdagingen en met de focus op uw R&D-processen, sales en marketing, infrastructuur en supply chain.

Data Integrity & Pharma

Kennis is van levensbelang in de farmaceutische sector. Van ruwe data uit experimenten, tot complexe chemische formules; van zorgvuldig uitgevoerd geneesmiddelenonderzoek, tot intellectuele eigendomsrechten – zonder deze informatie is de sector niet in staat te presteren. Bij verlies of beschadiging van deze vertrouwelijke informatie, brengt een organisatie zichzelf en zijn klanten onherroepelijk in gevaar. Bewustwording en een verantwoord beheer van informatierisico´s zijn van vitaal belang voor het gezond functioneren van de farmaceutische sector. De pharma-industrie is daarom een van de meest gereguleerde sectoren. De wet- en regelgeving van het FDA/EU 21 CFR Part 11 stelt duidelijke eisen rond de betrouwbaarheid en authenticiteit van elektronisch gecreëerde en opgeslagen gegevens.

Ordina’s Quality en Validatie consultants werken voor toonaangevende farmabedrijven en hun toeleveranciers. Ze hebben een doorgedreven kennis van de regel- en wetgeving (cGxP, CFR21 Part 11, ISO 9001 of ISO 13485) én doorliepen het Ordina Secure-by-Design programma (CISSP(ISC)2, CISA, CISM). Onze validatie-experten schatten uw risico qua data-integriteit bij het gebruik maken van systemen die data opslaan, verwerken of terughalen (mobiele applicaties, cloudoplossingen of webtoepassingen) correct in tijdens elke validatieopdracht.

Zorgverstrekkers

In de ideale situatie hebben patiënten en cliënten zoveel mogelijk de regie in eigen hand en worden zij ondersteund om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen. Dat vraagt aan uw kant om meer eHealth-oplossingen. Denk aan apps, portals, virtual reality of wearables die uw patiënten of cliënten meer zelfstandigheid en regie geven. Of tools waarmee ze preventief aan hun gezondheid kunnen werken. Ordina kan u daarbij helpen. Digitaal accelereren noemen we dat.

Bekijk onze diensten