Foto van zorgpersoneel dat overlegt

Digitalisering en de zorg van morgen

Slim samenspel tussen mensen, technologie en zorg

Het Nederlandse zorgstelsel: wereldwijd toonaangevend. Solidair. Toegankelijk. Kwalitatief hoogstaand. Maar de druk erop neemt toe door de stijgende zorgvraag en toenemende kosten. En dat zien we terug in de praktijk. Van uurroosterproblematiek in wijkverpleging, chirurgen die meer operaties moeten uitvoeren tot onderbezetting in verpleeghuizen. Hoe gaat u hier als care-instelling mee om? Overleg met ons hoe innovatie ICT-oplossingen er echt toe kunnen doen en de zorgkwaliteit per euro verhogen.

Zelfregie hulpbehoevenden, autonome zorgprofessionals en samenspel in de zorgketen.

Rond de zorg van patiënten en cliënten werken zorgprofessionals samen die met z’n allen de zorgkwaliteit bepalen. Een hogere zorgkwaliteit per euro staat of valt volgens ons dan ook met de samenwerking in de zorgketen. Daarom zetten wij vanuit ICT-perspectief in op drie thema’s: zelfregie hulpbehoevenden, autonome zorgprofessionals en samenspel in de zorgketen.

Illustratie technologie in de zorg

  1. Zelfregie hulpbehoevenden
    In de ideale situatie hebben patiënten en cliënten zoveel mogelijk de regie in eigen hand en worden zij ondersteund om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen. Dat vraagt aan uw kant om meer eHealth-oplossingen. Denk aan apps, portals, virtual reality of wearables die uw patiënten of cliënten meer zelfstandigheid en regie geven. Of tools waarmee ze preventief aan hun gezondheid kunnen werken. Ordina kan u daarbij helpen. Digitaal accelereren noemen we dat.
  2. Autonomie zorgprofessionals
    Tegelijkertijd zien we kansen om de efficiëntie en kwaliteit van zorg te verhogen door ICT als water uit de kraan beschikbaar te stellen aan zorgprofessionals. Nu zorg meer ambulant wordt, groeit het belang om meer autonomie toe te staan. Daarom werken we met care-instellingen aan oplossingen voor monitoring op afstand en het altijd en overal inzien, bewerken en delen van gegevens. Daarnaast doen toepassingen voor kunstmatige intelligentie, robotica en diagnostiek hun intrede in de dagelijkse beroepspraktijk voor zorgprofessionals.
  3. Samenspel in de zorgketen
    Technologie kan ervoor zorgen dat patiënten en cliënten meer regie krijgen en dat uw verplegend personeel meer tijd overhoudt om zorgtaken te verlenen. Mits u de juiste ICT-keuzes maakt en het overzicht behoudt over de ICT-keten. Ordina kan u daarbij helpen. We zorgen dat u niet vastloopt in de reis naar morgen, maar maximaal wordt ondersteund bij de inzet van technologische innovaties. Van experimenteren met gadgets, het integreren van nieuwe technologieën in uw zorgprocessen tot het 24/7 beheren van uw applicatielandschap. Samen realiseren we de zorg van morgen.

Dokter en patiënt bekijken info op iPad