High performance teams

Masterclass Java programmeren voor testers

Ben jij een Software Tester met minimaal twee jaar relevante testervaring en geïnteresseerd in een uitdagende vervolgstap in je carrière? Bij Ordina Testing vinden we het belangrijk dat jij je ontwikkelt, zowel in het business als technisch domein. Als jij snapt dat one trick pony’s binnenkort aan de zijlijn staan en je wilt verdiepen in Java om een nóg waardevoller collega van het DevOps-team te worden bij onze klanten, dan ben je aan het juiste adres.

Ontwikkeling is de sleutel tot succes

We hebben een duidelijke visie op je vakgebied en beseffen dat jouw ontwikkeling de sleutel is tot je persoonlijke succes én dat van ons. Daarom investeren we hier intensief in. Naast een ongelimiteerd aantal ontwikkelingsmogelijkheden binnen de Ordina Academy en de vrijheid om (inter)nationale seminars te bezoeken, bieden we onze Software Testers een eenjarig Masterclass Java aan ter waarde van € 10.000,-. Een buitenkans waarmee je jezelf tot een duurzame professional kunt vormen.

Naar een T-shaped Professional

Waarom is dat zo? Het digitale tijdperk vraagt om experts met een multidisciplinair karakter – met diepgaande kennis inzake hun specialisme én een brede algemene kennis en vaardigheden met betrekking tot de rol van Tester. Met de ontwikkeling naar het Agile en DevOps werken, verschuift de rol van tester naar het begin van het project. Je houdt je tegenwoordig niet alleen bezig met handmatig testen en het registreren van je bevindingen. Nee, vandaag de dag ben je ook bezig met het business domein en inrichting van omgevingen en tools. Er wordt verwacht dat je bevindingen kunt traceren vanuit de programmatuur, over de oplossingsrichting kunt sparren met ontwikkelaars én dat je in sommige gevallen je bevindingen zelf kunt oplossen. Het toepassen van testautomatisering in een iteratief traject is bovendien een must. Je hebt simpelweg geen tijd meer om in elke sprint de regressie handmatig te testen. Het is onderdeel geworden van de Definition of Done.

Masterclass Java programmeren voor testers

Ordina Testing krijg je onder meer de kans om je te ontwikkelen op het gebied van programmeren. In een periode van ongeveer een jaar ga je in een klas van maximaal twaalf personen aan de slag met alle facetten van Java. Het programma is in samenwerking met de Java Unit van Ordina ontwikkeld en gefaseerd aangeboden. Je start bij de basisbeginselen van Java en bouwt zo eerst je kennis over de programmeertaal op. Vervolgens leer je een eenvoudige stand alone applicaties te ontwikkelen, ontdek je waar een leesbare en overdraagbare code aan moet voldoen én gaan we aan de slag met tools voor testautomatisering zoals Cucumber en Fitnesse. Aan het einde van het programma ben je in staat om zelfstandig een user story te implementeren. Het resultaat hiervan is dat je bij projecten voor klanten in staat bent om de beste automatiseringstools te selecteren én om dit te implementeren in de IT-omgeving. Hiermee onderscheid je jezelf van de traditionele Software Testers.