fbpx

Matthijs, Functional Enterprise Consultant, over werken bij Ordina

Matthijs Hendriks is Functional Enterprise Consultant en werkt sinds 2008 bij Ordina in Groningen. Door de jaren heen heeft hij zich gespecialiseerd in het Procure to Pay proces.

Waarom heb je voor Ordina gekozen?

Toen ik mijn studie Bedrijfswetenschappen aan de RuG had afgerond ging ik op zoek naar een baan in het noorden van het land. Met mijn master Business & ICT op zak, was ik op zoek naar een IT-functie en zo kwam ik bij Ordina terecht. De sollicitatiegesprekken gaven mij een goed gevoel en het feit dat ik een traineeship kon volgen, gaf de doorslag. 

De verschillende karakters, ervaringsniveaus en expertises in het team, zorgen voor goede vakinhoudelijke discussies

Kun je iets vertellen over jouw huidige opdracht?

Momenteel ben ik binnen de publieke sector werkzaam voor Logius, een IT-regiepartij binnen het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Inmiddels zo’n acht jaar geleden heeft Ordina voor Logius, op basis van het ERP-pakket Oracle eBS, het Rijksbrede inkoopsysteem DigiInkoop geïmplementeerd en dat is momenteel ook bij Ordina in beheer.

Als team lead ben ik verantwoordelijk voor het reguliere onderhoud van het applicatielandschap, maar ook voor de doorontwikkeling van het systeem. Dat vind ik het meest interessant, samen met mijn team optimalisaties voorstellen en doorvoeren.

Verder werken we sinds een jaar volgens de Agile SAFe methodiek. Dat betekent dat we elk kwartaal samen met de klant en haar afnemers een PI-event hebben waarin we gezamenlijk de wijzigingen die op de backlog staan, prioriteren. De uitvoering vindt plaats in sprints van twee weken. Als team lead speel ik in dat proces een belangrijke rol.

Ordina hecht veel waarde aan werken in teams. Hoe ervaar jij dat?

Ik werk in een High performance team en daarin komen verschillende disciplines bij elkaar. We leren elke dag van elkaars expertise en delen een behoorlijke portie ambitie en resultaatgerichtheid. Als team lead is het fijn om te werken met zulke gedreven collega’s. De verschillende karakters, ervaringsniveaus en achtergrondkennis, zorgen voor verschillende invalshoeken en goede vakinhoudelijke discussies, maar uiteindelijk werken we allemaal samen aan de doelen van de klant.

We leren elke dag van elkaars expertise en delen een behoorlijke portie ambitie en resultaatgerichtheid.

En waarom is werken met Oracle specifiek bij Ordina zo interessant?

Het pakket, waar wij mee werken, de Oracle e-Business Suite, is een enorm uitgebreid ERP-pakket. Klanten kunnen daarin hun gehele huishouding onderbrengen. Als consultant heb je bij Ordina de mogelijkheid om je te specialiseren in meerdere deelgebieden. Die ontwikkelmogelijkheden maken het werk door de jaren heen interessant.

Hoe doe jij dat, jezelf ontwikkelen en bij blijven in je vak?

Net zoals de rest van de wereld wil ook Oracle zo snel mogelijk naar de Cloud. Om als leverancier van Oracle-producten bij te blijven is het van essentieel belang kennis van deze nieuwe materie op te doen en hiervoor certificeringen te halen. Momenteel volg ik bij Oracle een drietal Cloud gerelateerde opleidingen.

 Wat maakt dat jij goed op je plek bent bij Ordina en waarom?

Binnen Ordina ervaar ik een prettige informele cultuur waarin ik goed gedij. De kennis die ik in de loop van de tijd heb opgebouwd, kan ik toepassen bij aansprekende klanten. Die dynamiek en de mogelijkheden om mij zowel binnen als buiten mijn vakgebied te ontwikkelen, maken dat ik hier echt op mijn plek ben.